'CNG'

A nagy CNG-LNG körkép – Földgázzal hajtott Audit mutattak be Gödöllőn

2020-ra közel 67 ezer sűrített földgázzal hajtott személyautó lesz az országban. Ezt a mezőnyt erősíti majd az Audi A4 g-tron is, amelyet az A5 g-tron CNG-vel együtt a napokban kezdtek el értékesíteni Németországban. A földgázzal hajtott modellek motorjai Győrben készülnek.

Author: autopro.hu/W.A. | 2017.05.18. 14:37

Jelentősen csökkenti a CNG árát a Főgáz CNG Kft. a töltőállomásain

A zöld közlekedés elterjedésének elkötelezett támogatójaként a Főgáz CNG Kft. két közforgalmi, bárki számára igénybe vehető és két üzemi sűrített földgáz (CNG) alapú töltőállomással rendelkezik, továbbá Kaposvár tömegközlekedésének üzemanyag-ellátásáról is gondoskodik leányvállalatán keresztül.

Author: MTI | 2017.04.16. 06:00

Az EU támogatásával épülnek LNG és CNG töltőállomások Magyarországon

Csaknem 30 millió euró támogatást kapnak a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) és a kormány támogatásával benyújtott közlekedésfejlesztési projektek az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) keretéből, a forrásokból gáztöltőállomások épülnek - közölte az MGKKE.

Author: MTI | 2017.04.13. 07:23

Elkezdte gyártani a CNG-motorokat Győrben az Audi

Az elektromotorok gyártása mellett további alternatív hajtások gyártásához építette fel szaktudását: az A4 Avant g-tron motorja az első erőforrás egy Audi modell számára, melyet a győri gyár vezetésével fejlesztettek, emellett ez az első CNG-motor, amelyet hazánkban gyártanak. Az erőforrás sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas – CNG) és benzinnel is üzemeltethető.

Author: autopro.hu/P.M. | 2017.03.07. 12:33

Sok még az akadály a gázüzem térhódítása előtt

Dacára annak, hogy az energiaszolgáltatók Magyarországon az elmúlt évtizedekben nem segítették a gázközlekedés elterjesztését, az uniós tagállamoknak 2020 végéig megfelelő számú nyilvános CNG-töltőállomást kell kiépíteniük.

Author: | 2016.09.22. 08:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink