Szolgáltatók Még az idén megjönnek a Volánbusz gázbuszai

Még az idén megjönnek a Volánbusz gázbuszai

autopro.hu/P.B. | 2022.11.28 17:20

Még az idén megjönnek a Volánbusz gázbuszai

Fotó: Facebook/VOLANBUSZ

A Volánbusz 164 CNG-s MAN Lion’s City buszáról sokáig nem lehetett hallani, ám a zömmel a fővárosi agglomerációba szánt buszokat az állami vállalat a tervek szerint még az idén átveszi – az első példányokat már novemberben.

Korábban az autopro.hu is beszámolt a Volánbusz 164 CNG-s buszról szóló beszerzéséről, melynek keretében 164 új autóbusz érkezik a céghez. A járművek közül 75 kerül a fővárosi agglomerációba, további negyven Szolnokra, 39 Zalaegerszegre, tíz pedig Szegedre. Bár az első tervek szerint már a nyár végétől forgalomba állhattak volna a buszok, végül november utolsó napjaitól kezdve, az év végéig érkeznek meg.

A Volánbusz közösségi médiában közzétett bejegyzése szerint november végétől fokozatosan veszik át az új, MAN Lion's City 12 G-típusú, CNG-meghajtású autóbuszokat, így év végére mind a 164 darab sűrített földgázzal üzemelő jármű megérkezik a flottába.

Nem a legjobbkor?

A beszerzés pikantériáját az adja, hogy a tender lezárulta és a buszok átvétele között komoly energiaválság köszöntött be, ami a gáz árát is az egekbe lőtte. Ugyanakkor a csúcson már túl van a gázár, így talán a közlekedési vállalatok helyzete sem lesz rosszabb.

Az autopro.hu beszámolt róla, hogy Miskolcon és Budapesten kényszerintézkedéseket kellett hozni a buszközlekedésben a gázár miatt, ugyanakkor Kaposváron és Nyíregyházán nem. Azóta a fővárosban sem következett be drasztikus leállás és a CNG-s Van Hoolok egy jelentősebb hányada is közlekedik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink