Szolgáltatók

Járműipari, logisztikai és infokommunikációs kiállítást és konferenciát rendeznek Zalaegerszegen

A múlt héten indult járműipari tesztpálya beruházásához, valamint a leendő logisztikai központ és konténerterminál építéséhez kapcsolódva országos járműipari, infokommunikációs és logisztikai szakkiállítást, illetve konferenciát rendeznek a jövő héten Zalaegerszegen, ahol arról is megállapodást írnak alá, hogy a zalai megyeszékhely és térsége lesz az ötödik generációs mobilhálózat tesztkörnyezete.

Szerző: MTI | 2017.05.25. 15:13

Megérkezett az első két Siemens Vectron a GYSEV flottájába

A GYSEV Zrt. és a Siemens képviselői márciusban írták alá a beszerzési szerződést öt, illetve opcionálisan további négy villamos mozdony megrendeléséről. Azóta biztossá vált, hogy a vasúttársaság él opciós jogával, így összesen kilenc Siemens Vectron villamos mozdonyból állhat a GYSEV flottája.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.25. 14:45

Tesztelnék a fuvarozók a tengelysúlymérő rendszert

Alapos tesztelésnek és finomhangolásnak kell megelőznie a tengelysúlymérő rendszer bevezetését, hogy az elérje valódi célját – mondta Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára arra a hírre reagálva, miszerint az év végéig elkészül a nemzeti tengelysúlymérő (tsm) rendszer.

Szerző: MTI | 2017.05.25. 09:10

A kőolajkitermelés csökkentésének meghosszabbításáról döntenek az OPEC országok

A kitermeléscsökkentési megállapodás meghosszabbításáról dönthetnek a nagy olajexportáló országok Bécsben a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) miniszteri szintű tanácskozásán. A cél a piaci egyensúly helyreállítása a piaci túlkínálat csökkentése és a bőséges raktárkészletek leapasztása révén, hogy ezáltal megtámasszák a kőolaj világpiaci árát.

Szerző: MTI | 2017.05.25. 08:46

Papp Róbert: korábban azt a tendenciát éreztem, hogy a minőség fontosabb az árnál – tévedtem

Sokat használt fogalom az Ipar 4.0, a szektor minden egyes szereplője számára jelent valamit. Papp Róbertnek, az érdi székhelyű Rolatast cégvezetőjének határozott véleménye van az ipari jelenségről. Az Ipar 4.0 a gépforgalmazó szakember szerint nem más, mint közvetlenül céget kontrollálni és vezetni akár otthonról. Az érdi székhelyű cég vezetőjével a Mach-Tech kiállítás utolsó napján beszélgettünk.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.05.25. 06:30

Vincze-Pap Sándor: Két magyar buszgyártó léphet piacra

Felfutóban van a buszgyártás, amelynek szereplői bíznak abban, hogy a belső piacot döntően a magyar buszgyártók látják majd el - mondta Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke.

Szerző: MTI | 2017.05.24. 16:52

A túl sok baleset miatt nyúlhatnak zsebükbe az autógyártók

Túl sok végzetes kimenetelű közlekedési baleset történik az öreg kontinens útjain, ezért az Európai Unió illetékes szervei felülvizsgálják a járművekre vonatkozó biztonsági előírásokat. Az autópályadíjakhoz is hozzányúlhatnak.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.05.24. 13:12

Az évtized végéig teljesen kiépül Kína műholdas navigációs rendszere

A jövő év végéig elegendő számú műhold áll Föld körüli pályára ahhoz, hogy navigációs szolgáltatást nyújtsanak az Egy Övezet – Egy Út kezdeményezésben részt vevő államokban, az évtized végéig pedig már globális lefedettséggel fog működni a kínai Beidou műholdas navigációs rendszer – jelentette be a China Satellite Navigation System Committee elnöke a szakma éves közgyűlésén.

Szerző: MTI | 2017.05.23. 16:13

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink