digitális gyártás

3D Systems Figure 4 - versenyképes megoldás a digitális gyártáshoz

A 3D Systems Figure 4 gyors, pontos és költséghatékony technológia a műanyaggal történő közvetlen digitális gyártáshoz. A termékcsalád megalkotásával a 3D Systems célja az volt, hogy olyan architektúrát hozzanak létre, ami versenyképes alternatívát kínál a hagyományos gyártástechnológiákkal szemben.

autopro.hu | 2020.12.18 13:49

A természet ad inspirációt az iparnak

Ipari szakemberek azon dolgoznak, hogyan fordíthatók le a gyártás nyelvére a biológiában jól működő folyamatok. Adhat inspirációt egy madárraj vagy egy hangyaboly a közlekedésnek? A válasz egyértelmű: igen!

Szigeti Sándor | 2019.05.28 09:14

Ipar 4.0: jöjjenek a virtuális üzemek!

Az okos termelőeszközök információs forradalma egy rakás versenyelőnnyel kecsegtet, kihasználása ugyanakkor komoly munkát igényel: rengeteg tőke és tanulás – ezekkel lehet felhúzni a gyártósorok digitális másolatát.

autopro.hu/B.B. | 2019.05.21 05:00

A magyar autóipari beszállítók tudnak alkalmazkodni a változáshoz?

A negyedik ipari forradalom és a folyamatosan erősödő munkaerőhiány együtt érezhetően felforgatják az életünket. A munkaerő-költségek olyan mértékben emelkedtek az elmúlt két évben, amely a húsz év alatt kialakult munkavállaló-munkáltató kapcsolat területén új helyzetet teremtett. A változás megállíthatatlan, csak a gyorsaság a kérdés. És van még egy tényező, amelyről kevesebbet beszélünk, a világgazdaság lassulása, ami az autóipart sem kerüli el.

Szammer István | 2019.05.16 12:27

1 2 3 4

Kiemelt Partnereink