Gyártók A termelés digitalizálásán fog dolgozni az Audi új vállalata

A termelés digitalizálásán fog dolgozni az Audi új vállalata

autopro.hu/V.M. | 2020.06.02 11:22

A termelés digitalizálásán fog dolgozni az Audi új vállalata

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi és partnere, a technológiai tanácsadó cég, a Capgemini egy új, közös vállalat felállításával mélyítették együttműködésüket. Az április végén megalapított XL2 a felhőalapú szolgáltatások és az SAP S/4HANA rendszerek területein fogja tanácsadással és fejlesztésekkel segíteni az Audit, illetve az egész Volkswagen Csoportot.

Hirdetés

Az autóipari konszern digitális átállását támogató cég szolgáltatásai le fogják fedni a termelés összes részfolyamatát, ideértve a termeléstervezést, a logisztikát, a pénzügyeket, a karbantartást, valamint a minőségmenedzsmentet is. Az Audi szerint az új vállalkozás által kombinálódhat a rugalmassággal jellemezhető startup kultúra és a kettő alapító szakértelme. Frank Loydl, az Audi Információtechnológiai vezetője elmondta, hogy az XL2 része a digitális átalakulás folytatásáról szóló elképzeléseiknek.

Javában zajlik a toborzás

Az új vállalat célja a következő öt évre a munkavállalói állományának fejlesztése, hogy több projekten dolgozhassanak, aminek érdekében jelenleg informatikai szakembereket, köztük szoftverfejlesztőket és adatmérnököket keresnek.

Markus Winkler, a Capgemini autóipari részlegének vezetője úgy nyilatkozott, hogy a vállalkozás dolgozói az elérhető legfejlettebb technológiákat alkalmazva fogják alakítani az autóipar digitális átalakulását.

Az XL2 központja a németországi Heilbronnban található, közel az Audi neckarsulmi gyárához, mely kiváló lehetőségeket kínál a cég által fejlesztett megoldások tesztelésére.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink