Gyártósor Hipermodern szoftverrel támogatja az S&T a fröccsöntést

Hipermodern szoftverrel támogatja az S&T a fröccsöntést

Kuthi Áron | 2019.05.09 11:45

Hipermodern szoftverrel támogatja az S&T a fröccsöntést

Az S&T Consulting Hungary Kft. bemutatta a műanyag fröccsöntés szimulációjának következő generációját, amely egységes, összetett és valósághű módon képezi le a teljes gyártási munkafolyamatot. A Moldex3D R17 tudásával május végén szakmai napon is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Hirdetés

Az autóipar és a repülőgépipar területén folyamatosan növekszik az igény a könnyűsúlyú alkatrészek iránt, ezért a Moldex3D jelentős fejlődést mutat. A CoreSystem (Moldex3D) a közelmúltban mutatta be a Moldex3D R17 szoftvert, a műanyag fröccsöntés-szimulációs megoldások következő generációját, amely világszerte lehetővé teszi, hogy a vállalatok digitális transzformációval megvalósítsák az okos gyártást és kompozit szimulációs megoldásokat fejlesszenek.

Az S&T május 29-én Mold&Plastics Academy nevű szakmai napján enged mélyebb bepillantást a Moldex3D R17-be. A rendezvényen átfogó képet lehet kapni a fröccsüzemek termelésének fokozását, valamint a műanyag alkatrészek és fröccs-szerszámok tervezését, szimulációját szolgáló legkorszerűbb szoftvereszközökről is: MES, ERP, CAD, CAM, PLM, IoT, AR, fröccs-szimuláció, gyár- és robotszimuláció. Regisztráljon most!

A szoftver a fröccsöntőgépek válaszait és az anyagok összenyomhatóságát egyaránt figyelembe veszi. Nagy újítás, hogy teljeskörű (Flow-Fiber Fully Coupled) analízist valósít meg, mivel a töltőanyag által indukált áramlási működést pontosan leírja. A legújabb verzió összetett és valósághű szimulációkat biztosít akár 50-szer gyorsabb renderelési teljesítménnyel és 60%-kal kevesebb memóriahasználattal. A gyártási folyamat könnyen és gyorsan átlátható, a vizualizációval felgyorsítható a döntéshozatali fázis. A szoftver letisztult, egységes platformot ad rendkívül intuitív felhasználói felülettel.

– Az R17 megjelenése mérföldkő a Moldex3D számára. Az erőteljes fizikai-virtuális integrációs képesség és a tervezési folyamatról szóló naprakész információk hatalmas előnyt jelentenek a tervezők, a szerszámgyártók, és a szimulációs mérnökök számára. Segítik őket az okos gyártás lehetőségeinek folyamatos fejlesztésében, ami növeli globális versenyképességüket – mondta Venny Yang, a Core System (Moldex3D) elnöke.

A Moldex3D többek között az alábbiakat tartalmazza:

  • Gépi válaszok és anyag-összenyomhatóság

A szimuláció és gyártás közelítésének érdekében a Moldex3D R17 új és javított funkciókat mutat be, melyekkel a valós gyártási folyamatokat integrálni lehet a digitális világba. Használatával a felhasználók figyelembe tudják venni a fröccsöntő gép dinamikus gépi válaszait és biztosíthatják, hogy az analízisből nyert optimalizált gyártási körülmények már közvetlenül az üzemben megjelenjenek. A szoftver hengernyomás-kezelő funkciója szimulálja a henger és fúvóka belsejében az olvadáskor jelenlévő tényleges összenyomhatósági viselkedést, ennek eredménye a pontos fröccsöntési nyomás-előrejelzés lesz.

A Moldex3D R17 hűtés analízise olyan létfontosságú adatokat nyújt, mint a maximális hőmérséklet esés, a teljes áramlási érték, valamint a hő terjedése, melyek segítségével könnyebben értékelhető a hővezérlő egységek teljesítménye.

  • Mi is az a Flow-Fiber-Coupling?

A szimuláció nagymértékben segíti a gyártókat a könnyűsúlyú anyagok használatára és gyártására való átállásban. A Moldex3D vezető helyen áll a töltött kompozit anyagok szimulációja terén, köszönhetően a teljeskörű Flow-Fiber-Coupling analízisnek, aminek használatával a mérnökök pontosabb képet kaphatnak a töltőanyag iránya által indukált anizotropikus áramlási viselkedésről. Az új munkamódszer a nagy sűrűségű töltőanyagot és nagyfokú pontosságot igénylő kompozit alkatrészeknél nagy előnyt jelent. Az R17 az analízis során új, lapos töltőanyag-típust is támogat, ami nagyobb tervezési szabadságot biztosít.

A fejlettebb könnyűsúlyú gyártási folyamat eléréséhez, a Moldex3D Material Lab összetett anyagtesztelési szolgáltatást is biztosít, mellyel meghatározhatóak a lényeges anyag tulajdonságok, többek között a poliuretán hab tágulási értéke is. Az R17-ben elérhető egy fejlesztett RTM varázsló is, ami leegyszerűsíti a hálózás előkészítési folyamatot.

  • Egységesített platform a gyorsabb, mélyebb betekintés érdekében

A Moldex 3D Studio könnyedén integrálja az összes szimulációs folyamatot egyetlen, egységesített platformon, valamint tág lehetőségek nyílnak a modellek változtatására. Például a Measurment and Scales eszközzel közvetlenül mérhetőek a zsugorodási értékek és azonnali változtatások hozhatók létre a zsugorodás kompenzálásának érdekében.

Kiemelt Partnereink