digitális gyártás

Hatala Pál: Lezárult a távol-keleti olcsó és nagy mennyiségű öntvények iránti kereslet

Idén 25 éves a Magyar Öntészeti Szövetség, amelynek 85 tagja van. A ma működő 135 öntöde 2016-ban mintegy 212 ezer tonna öntvényt termelt, 8600 dolgozót foglalkoztat, az ágazathoz közvetetten 13 ezer munkavállaló kapcsolódik. Az iparág tavalyi összárbevétele mintegy 600 millió euró volt. A szektor állapotáról, lehetőségekről, a szoros autóipari kapcsolatról Hatala Pál, a Magyar Öntészeti Szövetség ügyvezetője beszélt.

Uzoni Ábel | 2017.04.07 09:49

Orovica Szilárd: ha helyesen használjuk az Ipar 4.0-t, betöltheti a hiányzó szakemberek feladatait

A Kuka Robotics Hungária ügyvezető igazgatója szerint el kell szakadni az évtizedek óta berögződött oktatási rutinoktól, és megvizsgálni, milyen képességekre lesz szükség a 21. századi munkaerőpiacon. Szó volt továbbá arról is, hogyan tud segíteni a robotgyártó a magyar beszállítóknak az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformban vállalt szerepe révén.

Pardavi Mariann | 2017.02.14 09:34

Mayer Gábor: lesz, aki gépeket irányít, és lesz, akit a gépek irányítanak

Egyelőre nem világos, milyen szakemberekre lesz szükség a jövőben. Az ipari forradalom olyan tantárgyakat fog létrehozni, amelyek nem hogy nincsenek, de még csak nem is gondoltunk rá, hogy szükségesek lesznek. Az Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének főtitkára szerint azonban mielőbb rendet kell tenni a fejekben.

autopro.hu/P.M. | 2017.02.02 08:36

Jankovits Richárd: a célgép nem lehet a robot alternatívája

A győri Jankovits Hidraulika Kft. ügyvezetőjével arról beszélgettünk, az egyre inkább digitálissá alakuló gyártásra hogyan kell felkészülniük a célgépgyártóknak. Úgy gondolja, minél inkább fokozni kell az automatizáltságot, a gépeknek adatokat kell szolgáltatniuk a gyártásirányításnak, a fejlesztőknek és egyre inkább követelmény a távdiagnosztika, a monitorozás.

Pardavi Mariann | 2017.02.01 08:31

Két-három év alatt megtérülnek a kkv-k informatikai beruházásai

Sok magyar kis- és középvállalkozás egyelőre csak szigetszerűen digitalizálódik, munkafolyamatainak csak egy része lett elektronikus alapú, pedig a digitalizált vállalkozások döntéshozatali folyamatai gyakran gyorsabbak és megalapozottabbak, dokumentum kezelésük átláthatóbb, hatékonyabban működnek, mint a IKT eszközök irányába kevésbé nyitott versenytársaik - számolt be tapasztalatairól Koleszár Péter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozás Programjának vezető IKT tanácsadója.

MTI | 2016.12.27 11:04

Kritikus hiány van digitálisan felkészült szakemberekből

Az Európai Unió december 1-jén indította útjára a Digital Skills and Jobs Coalition kezdeményezést, ezt követően Magyarország az első tagállam, ahol megalakult a Koalíció a Magyar Digitális Munkahelyekért. A kezdeményezés célja, hogy a munkaerőpiac fejlesztéséért uniós, és helyi szinten is összefogás és folyamatos párbeszéd jöjjön létre, amely határozott lépésekre ösztönzi az állami és piaci szereplőket, illetve oktatási és szakmai szervezeteket.

autopro.hu/P.M. | 2016.12.20 12:30

Slavoj Musilek: a robot dolgozzon, az ember pedig használja az eszét

Egyre szélesebb körben automatizálják munkafeladataikat a vállalatok. Az együttműködő robotok megjelenésével ez a lehetőség már a kis- és középvállalatok számára is elérhető. A robotok térhódítását látva vajon jogosan tartanak az emberek munkahelyük megszűnésétől? Egy biztos: az automatizáció miatt a jövőben jelentősen átalakul a munkaerő-piac.

autopro.hu/P.M. | 2016.12.13 15:00

Kopogtat a totális automatizálás korszaka (vagy már itt is van)

A digitális termékfejlesztés és gyártás korszaka elérkezett, és a várakozások szerint az egész termelői értékláncot át fogja alakítani. A technológiai szolgáltatók és a gyártók mindennél jobban összenőnek, egymásra utaltságuk soha sem látott mértékben megnő.

Uzoni Ábel | 2016.11.14 08:30

Autógyártóból mobilitási óriássá akar nőni a Skoda

A Digital Lab nevű innovatív központjában kreatív csapatok új üzleti modelleket kutatnak és fejlesztenek, amelyek célja a digitális technológiák még intenzívebb alkalmazása, valamint innovatív connectivity- és mobilitási szolgáltatások kifejlesztése.

autopro.hu/P.M. | 2016.11.02 11:33

Ipar 4.0 - A jövő gyára workshop

A cégek várakozásai szerint több milliárd dollárt hozhat a gyártó cégek számára a digitális ipari forradalom, ami a költségek csökkenésének, a hatékonyság és a nyereség növekedésének köszönhető.

2016.09.26 11:47

Okoskesztyűvel olvassák le a kódokat a Skoda munkásai

Az eszköz legfőbb rendeltetése, hogy a mindennapos munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye viselője számára. Megmutatja például, hogy a megfelelő elemet használtak-e fel vagy hogy a gyártási folyamat minden lépését pontosan követték-e.

autopro.hu/P.M. | 2016.08.31 11:33

Robotok és emberek: hol az arany középút?

A kódokat mikroszekundumok alatt olvasó gépek és az – egyelőre – komplexebben gondolkodni képes emberi munkaerő összehangolása nem kis feladatot jelent a vállalati erőforrás tervezésekor.

autopro.hu/B.B. | 2016.08.17 10:49

Bárki képes kezelni az autóipari robotokat. Bárki!

Pár évvel ezelőtt még kevesen hittek azokban az együttműködő robotokban, amik védőkorlát nélkül, közvetlenül az emberekkel dolgoznak. Most ott tartunk, hogy ezek a robotok átalakítják az ipart. Slavoj Musilekkel, a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatójával beszélgettünk.

Pardavi Mariann | 2016.07.29 06:36

A szalagra érkező alkatrészek útját is megokosította az Audi

Digitális autógyártóvá válásának útján termelési helyszíneit is fel kívánja készíteni az Audi a digitális jövőre. E törekvéseiért az Initiative Deutschland Digital (IDD) Digital Economy Award kitüntetését vehette át Vállalat 4.0 kategóriában.

autopro.hu/P.M. | 2016.07.14 06:44

1 2 3 4

Kiemelt Partnereink