Gyártósor Olcsón és alacsony kockázattal tesztelhetik új technológiáikat a brit cégek

Olcsón és alacsony kockázattal tesztelhetik új technológiáikat a brit cégek

autopro.hu/V.M. | 2020.11.18 16:20

Olcsón és alacsony kockázattal tesztelhetik új technológiáikat a brit cégek

Fotó: Bosch Rexroth Press

Kettő, brit gyáripar fejlődését segítő szervezet, az állami High-Value Manufacturing Catapult és az állami-vállalati együttműködéssel létrejött Made Smarter közösen fog kínálni elkülönített tesztkörnyezeteket a cégeknek, hogy azok olcsón és alacsony kockázat mellett próbálhassák ki az új technológiákat.

Hirdetés

Összesen tizenhat fizikális és virtuális, „Innovációs Központ” elnevezésű tesztkörnyezet fog az élelmiszer-, a gyógyszer-, az űripari, valamint más típusú vállaltok rendelkezésére állni. A legújabb technológiákat valódinak ható környezetben tesztelhetik majd, szakértői támogatás mellett.

A fizikai és virtuális környezetek között van például az additív gyártás, a termelési kiberbiztonság, az elektronika 4.0, a digitálisan támogatott kézi műveletek, illetve a digitális automatizáció és logisztika.

A lehetőségekből egyébként pont ezekre a területekre fejlesztő vállalatok profitálhatnak a legtöbbet, ugyanis ezek esetében a prototípusgyártás gyakran költséges és időigényes, a kezdeményezés hátterében álló kettő szervezet azonban ingyen elkészíti a prototípusokat. A tesztkörnyezetek felállításához és működtetéséhez a brit állam biztosítja a szükséges forrásokat.

Tesztelésre bármilyen méretű vállalatok jelentkezhetnek. Juergen Maier, a Made Smarter társelnöke elmondta, hogy az „Innovációs Központok” a kisebb cégek számára világszínvonalú szakértői segítséget fognak elérhetővé tenni, hogy felgyorsíthassák digitális fejlesztéseiket – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink