'Európai Bizottság'

Az Európai Bizottság javaslatcsomagja kihívás a magyar árufuvarozás számára

Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, a logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások ágazat stratégiai terület, éves szinten 6 százalék feletti mértékben járul hozzá a magyar GDP-hez, részaránya az összes nemzetgazdasági szektor között az ötödik legmagasabb.

Author: MTI | 2017.06.28. 15:32

Kartell: ezúttal egy beszállítói trió bukott le

Újabb piacmanipulációt leplezett le az Európai Bizottság. A világítástechnikai üzletágban ügyeskedő Automotive Lighting és Hella beszállítókra eurómilliós büntetés vár, a Valeo viszont jól jön ki a dologból.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.06.22. 11:30

Carboferr: nőtt az acélipari termékek felhasználása a kelet-közép-európai régióban

Tavaly jelentősen meghaladta a 2008-as válság előtti szintet az ötvözetlen acélipari termékek felhasználási volumene a kelet-közép-európai régióban, és ezzel párhuzamosan emelkedett az acélalapanyagok tonnánkénti ára is – közölte a műanyagipari és acélipari termékek nagykereskedelmével foglalkozó Carboferr Zrt.

Author: MTI | 2017.05.16. 09:18

Közös visegrádi fellépés a fuvarozást érintő nyugat-európai versenykorlátozó intézkedésekkel szemben

Közös nyilatkozatot fogadtak el a visegrádi országok fuvarozói érdekképviseleti szervezetei a nyugat-európai országok versenykorlátozó intézkedéseivel szemben, amelyek ellehetetlenítik a kelet-európai vállalkozásokat – jelentette be Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke, miniszterelnöki megbízott.

Author: MTI | 2017.04.21. 12:26

Kitiltják a régi autókat Barcelonából

Hétköznaponként nem közlekedhetnek 20 évnél idősebb gépjárművek Barcelonában, és a város agglomerációjához tartozó 40 településen 2019-től – jelentette be Josep Rull, a katalán kormány fenntarthatóságért felelős tanácsosa hétfőn Barcelonában.

Author: MTI | 2017.03.07. 08:25

20 európai ország vevőit verte át a VW

Az Európai Bizottság vizsgálata nyomán könnyebb felsorolni azokat a nemzeteket, amelyek vásárlói szabályozásai ellen nem vétett a német gyártó.

Author: autopro.hu/G.I. | 2016.09.06. 08:33

Az Uber nem adja fel

Panaszt nyújtott be az Uber az Európai Bizottságnak Magyarországgal szemben. Az amerikai székhelyű fuvarmegosztó a magyarországi működését ellehetetlenítő jogszabályt kifogásolja.

Author: MTI | 2016.08.11. 08:53

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink