TechTogether

Ipari kihívások, fiatalos megoldások

Itt van az ősz, itt van újra a Techtogether Automotive Hungary, amelyet egyre fokozódó érdeklődéssel várnak és kísérnek figyelemmel a járműves iparágak képviselői. 16 csapat küzd a trófeákért és a cégek értékes figyelméért, támogatásáért, közülük 9 gárda tagjai – az ország minden pontjáról egybesereglő járműépítők – adnak rövid ízelítőt idén elért sikereikről és jövőbeni terveikről.

Szerző: | 2017.10.17. 15:33

Mérnököket is képez Szeged, nemcsak gyógyszerészeket

Október 18-án kezdődik szakportálunk mérnökhallgatói csapatversenye, a Techtogether Automotive Hungary. Összesen tizenhat járműépítő csapat kapott meghívót tőlünk, ezek egyike a Szegedi Tudományegyetemről érkező SZTE Airrari-Steco. Ez a csapat két járműépítő teamből delegált hallgatókat: az egyik team a sűrített levegős hajtásra esküszik, a másik az energiahatékonyságra. Igen, Szegeden ilyen is van.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.10.16. 09:30

Dobogós helyekkel zárták a szezont a napelemes hajóépítők – videóval

Már nem kapja fel senki a fejét arra, ha egyetemista fiatalok szabadidejükben egyedi járműveket építenek, amikkel aztán különféle nemzetközi versenyeken vesznek részt. Akad azonban egy igazán különleges team: a BME Solar Boat csapat tagjai napelemes, egyszemélyes hajó építésére vállalkoztak. A csapat tagjaival személyesen is találkozhatnak az érdeklődök a negyedik Techtogether Automotive Hungaryn.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.10.14. 06:30

Nem tudod, mit tanulj? Keresed az első munkahelyed?

A magyar gazdaság húzóágazata az autóipar, ami egyúttal azt is jelenti, az a diák, aki emellett dönt, remek állások közül választhat az iskolaévek után, a legmodernebb eszközökkel dolgozhat, külföldi kiküldetéseken vehet részt. Ha még nem tudod, melyik mérnöki terület a legtesthezállóbb számodra, segít dönteni a Techtogether!

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.09.27. 09:34

Sándor Miron: A vállalatok értéket látnak bennünk

A Miskolci Egyetem versenyautó-építő gárdája is részt vett a Formula Student Hungary rendezvényen. Az ipari termék- és formatervező BSc szakos csapatvezetővel beszélgettünk.

Szerző: Gégény István | 2017.08.31. 09:30

Így látta a Formula Student Eastet a kecskeméti csapat

Az örkényi Euroring területén zajló versenyre népes közösség gyűlt össze, hiszen érkeztek hallgatók Törökországból, Csehországból, Oroszországból, Hollandiából, Németországból, sőt még amerikaiak is képviseltették magukat. Magyarországról a kecskeméti KEFO Motorsport mellett a győri ArrabonaRacing Team és a budapesti BME Formula Racing Team érkezett a programra.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.07.31. 10:56

Formula Student: Magyar egyetemisták tudására számít az Audi

Az Audi Hungaria Zrt. három magyar csapatot támogat a Formula Student hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team és a BME Formula Racing Team a verseny nemzetközi mezőnyében közel 30 ország több mint 60 csapata között áll rajthoz az idei nyáron. A fiatalok egyedi motor- és járműkonstrukciókkal vesznek részt a megmérettetéseken. Az autóipari nagyvállalat számára kulcsfontosságú az egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.18. 15:15

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink