TechTogether

Így látta a Formula Student Eastet a kecskeméti csapat

Az örkényi Euroring területén zajló versenyre népes közösség gyűlt össze, hiszen érkeztek hallgatók Törökországból, Csehországból, Oroszországból, Hollandiából, Németországból, sőt még amerikaiak is képviseltették magukat. Magyarországról a kecskeméti KEFO Motorsport mellett a győri ArrabonaRacing Team és a budapesti BME Formula Racing Team érkezett a programra.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.07.31. 10:56

Formula Student: Magyar egyetemisták tudására számít az Audi

Az Audi Hungaria Zrt. három magyar csapatot támogat a Formula Student hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team és a BME Formula Racing Team a verseny nemzetközi mezőnyében közel 30 ország több mint 60 csapata között áll rajthoz az idei nyáron. A fiatalok egyedi motor- és járműkonstrukciókkal vesznek részt a megmérettetéseken. Az autóipari nagyvállalat számára kulcsfontosságú az egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.18. 15:15

Versenyre hangolva: bemutatta új motorját a SZEngine

A támogató vállalatok és a sajtó munkatársai előtt mutatta be legújabb fejlesztésű motorját a győri egyetemen működő SZEngine hallgatói csapat. A Belső Égésű Motorok Tanszék aulájában tartott programon kiderült, hogy az EVO5 névre keresztelt erőforrást a Formula Student versenyeken induló Arrabona Racing Team versenyautójába építették be.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.07.05. 15:33

Napelemes hajóval versenyeznek a BME hallgatói

2014-ben a BME három gépészmérnök-hallgatója olyan versenycsapatot alapított, mely az addigiaktól eltérően szakított az autó és motortervezési szokásokkal, és egy kizárólag napenergiával működő teljesen elektromos hajtású hajó tervezésébe kezdett.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.07.05. 09:30

Könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lett a győri versenyautó

A győri Formula Student csapat idén négy versenyen áll rajthoz, melyek közül az egyiket a versenysorozat legnehezebb megmérettetéseként tartanak számon. A Széchenyi István Egyetem kampuszán támogatóik, oktatóik, barátaik és a sajtó jelenlétében mutatták be, milyen járművel vágnak az idei szezonnak.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.29. 12:27

Dr. Fodor Dénes: A teljesítményelektronika a jövő a mérnökképzésben

A teljesítményelektronikát oktató képzés tekintetében lemaradt az ország, pedig enélkül nem fognak működni az elektromos járművek – többek között erről beszélt lapunknak adott interjújában Dr. Fodor Dénes, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara Gépészmérnöki Intézetének vezetője.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.06.28. 06:25

Jövő héten mutatja be új autóját a győri FS-csapat

Ahogy egyre közeledik a Formula Student versenyszezon, úgy a győri Széchenyi István Egyetem kampuszán tevékenykedő Arrabona Racing Team tagjainak is sokasodik a teendője. Mint azt már korábbi cikkünkben említettük, a csapat új, 2017-es versenyautójának az ART_04-nek az alapját adó váz elkészült már.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.22. 08:42

Pénzjutalmat kapott az egyetemtől a SZEnergy Team

Hazatért a magyar csapat a Shell Eco-marathon Europe-ról: a SZEnergy csapata támogatóik és a sajtó képviselői előtt számolt be az energiahatékony versenyen elért negyedik helyezésükről.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.20. 14:02

Német trófeával nyitja az FS-szezont a BME FRT

Június második hétvégén rendezték az E-Race futamot Németországban, amit a Formula Student sorozat tesztversenyének tartanak. Szezon előtti időpontra szervezik, így a csapatok élesben próbálhatják ki, milyen eredményekre képes egyéves munkájukból született járművük. A BME FRT csapatkapitánya, Sipos Gábor számolt be a magyar sikerről.

Szerző: Pardavi Mariann | 2017.06.19. 11:08

Jövőre teljesen új járművel áll rajthoz az OECO a Shell Eco-marathonon

Sűrű volt az előző hónap az Óbudai Egyetemen, Kerekes Attila, a járműépítő hallgatók csapatmenedzsere pozitív eseményekről számolhatott be: Techtogether-győzelemről, műanyagipari szakmai napról, és arról, jövőre új környezetkímélő autót építenek.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.06.12. 12:20

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink