Techtogether Ismét Techtogether Automotive Hungary verseny a Hungexpo-n!

Ismét Techtogether Automotive Hungary verseny a Hungexpo-n!

Szammer Nikolett | 2024.04.16 16:19

Ismét Techtogether Automotive Hungary verseny a Hungexpo-n!

Fotó: Szammer Nikolett

Az idei évben május 7-10. között rendezik meg a Hungexpo-n az Automotive Hungary, az Ipar Napjai és a Mach-Tech kiállításokat, az utóbbi évek szokásainak megfelelően együttesen. A szakmai találkozóról természetesen ez alkalommal sem hiányozhat a Techtogether mérnökhallgatói verseny!

Több mint kétszáz hallgató és 11 versenycsapat részvételével május 7-8. között idén is megszervezi Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyét az autopro.hu. A megmérettetés ez alkalommal is megmozgatja csaknem az egész hazai műszaki oktatást, hiszen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézetből, a Neumann János Egyetemről, az Óbudai Egyetemről, a Pannon Egyetemről, a Széchenyi István Egyetemről és a Szegedi Tudományegyetemről is érkeznek versenyzők.

A Techtogether Automotive Hungary versenyen a csapatok egyedi fejlesztésű járműveit is megcsodálhatják a látogatók. A hallgatói innovációkra tényleg igaz, hogy határ a csillagos ég, hiszen a kiállításra látogatók már nem csupán a FS versenyautókat tekinthetnek meg a helyszínen, hanem elektromos hajót, de akár rakétákat is megszemlélhetnek.

Fotó: Szammer Nikolett

Kerekasztal-beszélgetések és szakmai előadások

A kétnapos verseny a mérnökhallgatói megmérettetés izgalmai mellett számos szakmai programmal kecsegtet. A hallgatók technológiai és HR kerekasztal beszélgetésén a fiatalokat leginkább érintő műszaki, valamint pályaorientációs és elhelyezkedési kihívások kerülnek górcső alá. A rendezvény keretében előadást tart Herczeg Zoltán, a Rohde & Schwarz mérnök üzletkötője, Dunajcsik Zoltán, az MTM Hungária Egyesület elnöke és Szilágyi Zoltán, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának tanársegédje. Az előadásokon a részvétel díjmentes.

Automatizálás, robotika, pneumatika

A Techtogether Automotive Hungary verseny sikerét ismét hazánk meghatározó ipari szereplői garantálják. A rendezvény idei fő támogatója az Audi Hungaria Zrt. A versenyen ez alkalommal 11 vállalat vesz részt feladatadó partnerként. A helyszínre látogatók találkozhatnak az automatizálási megoldásairól ismert Beckhoff Automation Kft., az EFAFLEX Hungária Kft. és a Kvalix Kft. szakértőivel. A robotika területéről a KUKA Robotics Hungary Kft.-vel, a rendszerintegrátorok közül pedig a HEPENIX Kft.-vel találkozhatnak az érdeklődők. Részt vesz az eseményen a pneumatikai megoldásokra szakosodott SMC Hungary Kft., az elektronika területéről Rohde & Schwarz Österreich GmbH, a szoftveres megoldásairól ismert msg Plaut Hungary Kft., az autóipari beszállítók közül pedig a Schaeffler Savaria Kft. HR területről a képzés-oktatási szakértő MTM Hungária Egyesület, valamint a munkaerő-felvételi ügynökségként és HR-szolgáltatóként tevékenykedő Trenkwalder Recruitment Kft. csatlakozik a versenyhez. A Techtogether Automotive Hungary szakmai támogatója a Gépipari Tudományos Egyesület.

Techtogether x Simulation of Mechatronics Challenge

Újdonságként az idei évben az SMC Hungary Kft. komoly hagyományokkal bíró Simulation of Mechatronics Challenge versenyének döntőjére május 9-én a Techtogether Automotive Hungary helyszínén kerül sor. A verseny alapvetően az automatizálás, mechatronika, géptervezés, pneumatika és elektropneumatika, valamint a PLC programozás világával ismerkedő, érdeklődő, szakképzésben résztvevő diáksághoz szól.

Látogasson el május 7-9. között a Hungexpo-ra és találkozzon a Techtogether Automotive Hungary keretében a jövő mérnökeivel és ipari szakemberivel! Regisztrációért kattintson az alábbi linkre.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink