Techtogether Az Audi és a Mercedes diákjai is taroltak a Szakma Sztáron

Az Audi és a Mercedes diákjai is taroltak a Szakma Sztáron

autopro.hu/P.B. | 2024.04.26 17:17

Az Audi és a Mercedes diákjai is taroltak a Szakma Sztáron

Fotó: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria négy tanulóját három szakmában díjazták az országos szakmai tanulmányi versenyeken, míg a Mercedes-Benz Academy diákjai két kategóriában győztek, négyben a dobogón végeztek.

Hirdetés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén 17. alkalommal rendezte meg „Szakmát a kézbe” mottóval a Szakma Sztár Fesztivált, amelynek keretében rendezték az országos szakmai versenyek döntőjét. A verseny célja, hogy a szakmák társadalmi presztízsét növelje és vonzóbbá tegye a fiatal pályaválasztók számára. Az idei évben összesen hatvan szakmában mérte össze tudását 9 ezer jelentkező.

Az Audi Hungaria duális szakképzésének négy tanulója vehette át a szakma kiváló tanulója díjat: Horváth Márk első helyezést, míg Müller Kristóf Péter második helyezést ért el az alternatív járműhajtási technikus szakmában, Kiss Botond Bence első helyezést ért el mechatronikai technikus szakmában és Horváth Márk Csaba második helyezést az autógyártó szakmában. A négy díjazott a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium tanulója.

A kecskeméti Mercedes színeiben idén 21 tanuló indult az országos versenysorozaton. A Záróceremónia díjátadóján a Mercedes-Benz csapat tagja vehette át a legjobbnak járó díjat a járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó szakmában, a szerszám- és készülékgyártó szakmában pedig mindhárom dobogós helyet megnyerték a diákok. Szerszám- és készülékgyártó szakma kategóriában Pataki Sándor nyert, Járai Zoltán lett a második, Patyi Barna Levente pedig a harmadik. Járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó szakma kategóriában Berki Patrik Roland diadalmaskodott.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink