Techtogether Számos újítással készül az idei szezonra a BME Formula Racing Team

Számos újítással készül az idei szezonra a BME Formula Racing Team

Rezi-Kató Eszter | 2024.04.25 16:20

Számos újítással készül az idei szezonra a BME Formula Racing Team

Fotó: BME Formula Racing Team

A legutóbbi Techtogetherről győztesként távoztak, de ez nem kényelmesítette el őket. Gőzerővel dolgoznak a fejlesztéseken, például a versenyautójuk önvezető képességén.

- Februárban tagfelvétel zajlik nálatok. Mekkora az érdeklődés? Mik azok a szempontok, amiket figyelembe vesztek a kiválasztásnál?

- Egy kifejezetten erős tavaszi tagfelvételi időszakot tudhatunk magunk mögött, mintegy 74 lelkes jelentkező szeretne csatlakozni csapatunkhoz. A kiválasztás során leginkább azt vesszük figyelembe, hogy az adott tagjelölt mennyire motivált, van-e bármilyen előzetes (szakmai) tapasztalata, illetve heti szinten mennyi időt tudna a csapatra fordítani.

- Milyen fejlesztésekkel, újításokkal vágtok neki az idei évnek?

- Számos újítással készülünk az előttünk álló versenyszezonra. Mint minden évben, így idén is egyik legnagyobb célunk, hogy versenyautónk a lehető legbiztonságosabb legyen, új elektronikánk ezt az elképzelésünket erősíti majd. Versenyautónk tömegének redukálásában pedig az új akkumulátorunk játszik majd jelentős szerepet. Mindezek mellett a hajtás, illetve az elsőszárny-felfogatás is nagymértékű átalakuláson megy keresztül.

- Az önvezető képességet is fontosnak tartjátok a járműveiteknél. Ezen a téren hol tartotok jelenleg? Mi okozza a legnagyobb kihívást?

- Versenyautónk önvezető képessége folyamatos fejlesztés alatt áll. Az autónk a szabályokban meghatározott körülmények között képes teljes önvezetést megvalósítani. Mindezek mellett képes magától végigmenni egy teljesen ismeretlen pályán. A legnagyobb kihívást jelenleg a rendszer robosztussá és megbízhatóvá tétele képezi.

- A tavaly októberi Techtogether versenyről győztesként távoztatok. Milyen célkitűzéssel fogtok érkezni a tavaszi versenyre?

- Legnagyobb célunk a tavaszi Techtogether versenyen természetesen nem más, mint a győzelem. Az őszi verseny során csapatunk még inkább összekovácsolódott, még jobban megtanultunk együtt dolgozni.

Tagjaink mindamellett, hogy egyetemi tanulmányaikat végzik és az idei versenyautónk tökéletesítésén dolgoznak, mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy az előzetesen, illetve a helyszínen kiadott feladatokat a legpontosabban megoldják.

Bízunk abban, hogy az előzetes tapasztalataink és megszerzett tudásunk a következő Techtogether versenyen segítenek majd bennünket, és ismét elhozhatjuk a győztes csapatnak járó trófeát.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink