HR Ablak Innovatív egyetemi programba szállt be az Econ

Innovatív egyetemi programba szállt be az Econ

Pörge Béla | 2024.04.11 14:25

Innovatív egyetemi programba szállt be az Econ

Bata Attila (balra), a Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok Tanszék tanszékvezető-helyettese és Kiglics Gábor (jobbra), az Econ Engineering ügyvezető igazgatója aláírják a megállapodást. | Fotó: Pörge Béla

A 22. Econ Konferencián írt alá egy, a mérnökhallgatók elhelyezkedését megkönnyíti megállapodást az NJE és az Econ Engineering – pontosabban Bata Attila, a Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok Tanszék tanszékvezető-helyettese és Kiglics Gábor, az Econ Engineering ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

Április 11-én került megrendezésre a 22. Econ Konferencia Budaörsön. A számos izgalmas szakmai előadást felsorakoztató rendezvényről külön, hosszabb cikkben is beszámol majd a lapunk, ám az eseményen egy fontos megállapodást is aláírtak: immár az Econ is részt vesz az NJE Start programban, ami a mérnökhallgatók elhelyezkedését, avagy a cégek szemszögéből nézve a szakemberhiány enyhítését segíti.

A Neumann János Egyetem GAMF kara 2022-ben indította el az NJE Start programot. Az egyetem műanyag specializációján elinduló egy új szakirány-specifikus oktatási forma levetővé teszi a hallgatók egyetem és a cégek közötti még szorosabb kapcsolat kialakítását.

Az NJE Start képzést úgy alakították ki, hogy a hallgatók képesek legyenek azokat a technológiákat megismerni, amelyek mérnökként rájuk várnak. A program az ötödik félévben indul, a hallgatók ekkor végigjárják a partnercégeket, megismerkednek azokkal a technológiákkal, amelyek az egyes cégeknél jelen vannak, használatban vannak. Miután ezt a palettát látva döntést hoztak arról, hogy melyik számukra a legszimpatikusabb, akkor a 6., 7. félévben már a kiválasztott vállalatnál, a számukra legizgalmasabb technológia tanulmányozásával fogják az idejüket eltölteni – részletezte a programot Bata Attila.

Mint egy politikai választás

A tanszékvezető-helyettes szerint a programban a vállalatok versengenek a diákokért, kicsit úgy, mint egy választáson a politikai pártok a szavazatokért. Szakirányonként kettő-négy mérnök kerülhet ki így a vállalatokhoz, ami a szakemberhiány enyhítésére kiváló megoldás lehet.

Bata Attila elárulta, hogy az egyetem tervei szerint a programot kötelezővé fogják tenni. Az NJE Strat a duális képzés mellett van jelen az intézményben, többek között azoknak is lehetőséget adva a cégekkel való kapcsolatteremtésre, akik a duális képzésben nem vesznek részt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink