Techtogether Műszaki tehetséggondozó programot indít az ELTE

Műszaki tehetséggondozó programot indít az ELTE

autopro.hu | 2024.03.16 08:18

Műszaki tehetséggondozó programot indít az ELTE

Fotó: ELTE IK

Az ELTE Informatikai Kara 20 millió forint támogatást nyert el az innovációs tárca STEMpont pályázatán. A cél a műszaki terület népszerűsítése.

Az elnyert összegből az LETE Informatikai Kara iskolalátogatási programokat, szakköröket, diákolimpiai felkészítő és pályaorientációs foglalkozásokat, versenyeket, táborokat, workshopokat szervez új tananyagok kifejlesztésével. Kibővített, új programmal rendezi meg az e-HÓD versenyt és a Lányok Napját; kampusz- és laborlátogatásokat tart; valamint külön figyelmet fordítanak a női életpályák bemutatására, népszerűsítésére, speciális tematikákkal, női szerepmodellekkel.

Fontosnak tartják az érdeklődés felkeltését, a kreatív, konstrukciós, innovatív, algoritmikus gondolkodást, a problémák formalizálását, modellezését, tervszerű projektalapú gondolkodást, együttműködési készségek, a hatékony és tudatos információszerzés fejlesztését.
Bevezetést adnak továbbá a munkaerőpiac és a munkahelyi környezetek megismeréséhez. Szándékuk, hogy hosszú távú önfejlesztésre tegyék képessé a diákokat, kialakítva a szakmai kiváncsiságot, identitástudatot és a karrierrel kapcsolatos tudatosságot.

Fontos a lányok műszaki irányba terelése

A „STEMStation@ELTE STEMpont” kiemelten lányok körében megvalósuló pályaorientációs és tehetséggondozó program célja, hogy növekedjen a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai területeken felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók aránya.

A program országos lefedettséget elérve kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű régiókból érkező diákokra, megvalósításában pedig a kar oktatói mellett a doktori és tanárszakos hallgatókra is támaszkodik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink