Techtogether A jövő hónapban újra itt a Techtogether!

A jövő hónapban újra itt a Techtogether!

Pörge Béla | 2024.04.01 04:20

A jövő hónapban újra itt a Techtogether!

Fotó: Erhardt László

Az idei évben május 7-10. között kerül megrendezésre az Automotive Hungary, az Ipar Napjai és a Mach-Tech kiállítás, az utóbbi évek szokásainak megfelelően együttesen - azaz a jövő hónapban már itt is a kiállítás, amiről természetesen a Techtogether mérnökhallgatói verseny sem hiányozhat!

A májusi rendezvényre már csak alig egy hónapot kell várni. Addig érdemes hangolódás gyanánt a legutóbbi Techtogether, az október 17-én lezajló TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény fotóit megtekinteni! Az eseményen 31 kiállító, több mint 600 látogató és kilenc műszaki képzéssel is foglalkozó egyetemről több mint 300 diák vett részt. Sikeresen, komoly érdeklődés mellett zajlott a TECHTOGETHER+, és azon belül a Magyar Gépjárműipari Egyesület és az autopro.hu közös szervezésében életre hívott „A fenntarthatóság útján az autóipar” című konferencia. A három szekcióból álló járműipari szakmai találkozón a mesterséges intelligencia gyakorlati kihívásai, a hatékonyság és a fenntarthatóság kapcsolata, valamint az önvezetés és az elektrifikáció témákban hallhattak előadásokat és szerezhettek az alkalmazkodáshoz nélkülözhetetlen információkat a résztvevők. A konferenciáról részletesebben IDE és IDE kattintva olvashat.

A szokásoknak megfelelően nem maradt el a Techtogether mérnökhallgatói verseny sem, amit idén októberben tizennégy csapat részvételével rendeztek meg. A versenyen a megszerezhető pontok zöme, mintegy 85 százaléka a gyakorlati feladatokból jött össze. A zsűri összetétele már-már szokásosnak mondható, az elnök Dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke volt, mellette Dr. Haidegger Géza, a SZTAKI tudományos főmunkatársa zsűrizte a diákokat.

A megmérettetést a BME Formula Racing Team csapata nyerte, a dobogóra az Electric Racing Miskolc és a BME Motorsport csapata fért még fel.

Szavak helyett beszéljenek a képek, az alábbi galériában Erhardt László és Lugosi Péter fényképezőjén keresztül nézhetik meg a rendezvény legizgalmasabb pillanatait!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink