Techtogether Új ötletekkel készül a PEngineers a Techtogetherre

Új ötletekkel készül a PEngineers a Techtogetherre

Rezi-Kató Eszter | 2024.04.23 16:18

Új ötletekkel készül a PEngineers a Techtogetherre

Fotó: Szammer Nikolett

A közelgő verseny kapcsán az autopro.hu-nak Benyusovics Nándor Árpád mechatronikai mérnök mesélt arról is, hogy mivel segíti az egyetem a működésüket, miket vesznek figyelembe a tagfelvétel során, valamint hogy milyen új ötletekkel készülnek.

- Hogyan segíti az egyetem a csapat működését?

- Az egyetem ösztöndíjat és szállást biztosít a csapattagoknak, valamint mentor tanár segítségével támogat minket. Emellett reklámanyagokkal látja el a csapatot, például pólókkal, molinókkal és monitorokkal. Az intézmény továbbá helyszínt biztosít a csapatgyűlések lebonyolításához, legyen szó bármilyen időpontról.

- Mennyire összeegyeztethető a tanulmányok folytatásával a versenyzés? Nem megy az egyik a másik kárára?

- Alapvetően a tanulmányokat még elő is segíti a verseny olyan formában, hogy láthatjuk az aktuális technológiákat a piacon és ismerkedhetünk a cégekkel személyesen is. Talán a nehézséget az okozza, hogy a verseny időpontja általában a második zárthelyi dolgozat időszakára esik, így egy kicsit szűkös az időbeosztás a tanulásra.

- Milyen gyakran van tagfelvétel? Mik azok a kritériumok, amiknek meg kell felelni?

- Minden évben nyitottak vagyunk arra, hogy új tagokkal bővítsük a csapatot, akár az őszi és tavaszi versenyek között is. Mivel csapatunk és az egyetem is kis létszámú, nincsenek szigorú felvételi kritériumok, és nem tartunk felvételi vizsgákat vagy interjúkat sem. Az elmúlt évek során sosem merült fel probléma ezzel kapcsolatban. Mindig biztosítani tudtuk, hogy az új csapattagok szakmailag és tanulmányilag is megfeleljenek saját területükön.

- Mivel készültök idén a Techtogetherre?

- Idén szeretnénk egy kicsit feldobni a standunkat és új ötletekkel előrukkolni a csapat népszerűsítése érdekében. Új csapatpólók elkészítését is tervezzük, hogy motiváljuk a hallgatókat a csatlakozásra és megtartsuk a jelenlegi tagokat is. Emellett természetesen lelkesen és nagy elszántsággal készülünk a versenyre.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink