ajanlo

Ausztriában két esetben már elengedhető a kormánykerék

Milyen esetekben és milyen feltételekkel? Hogyan változnak a járművezetők jogai és kötelezettségei? Egy friss jogszabály apropóján többek között ezekről a kérdésekről beszélgetünk dr. Nyalka Csabával, a DLA Piper Hungary együttműködő ügyvédjével.

Pardavi Mariann | 2019.03.25 09:00

Nyolcadik napja sztrájkolnak a Hankook-nál

Elfogadhatatlannak tartja a szakszervezet a vállalat egyoldalú béremelését, a dolgozók sem fáradnak, hiszen nyolcadik napja nem vették fel a munkát a rácalmási gumigyárban.

Szabó Fanni | 2019.03.20 12:29

Nagy átszervezést jelentett be az Audi

Drámaian zuhant a német gyártó profitja, lépéseket tesznek. Ingolstadtból, a négykarikás márka otthonából jelentkezünk, ahol csütörtökön számolt be a menedzsment a múlt évről.

Kuthi Áron | 2019.03.15 14:25

"Szívügyünk, hogy a jövőben is legyen Győrben Audi TT"

Achim Heinfling igazgató az Audi Hungaria Zrt. éves sajtótájékoztatóján mondta el, hogy nincs tervben a modell kifuttatása. Az év második felében kezdik gyártani a Q3 Sportbacket, míg az A3 Limousine gyártásának egy része Ingolstadtba kerül. A dolgozók a nyereségből prémiumot kapnak. Azt is közölték, hogyan érinti a győri dolgozókat a Volkswagen nagy leépítése.

Pardavi Mariann | 2019.03.14 14:22

Magának neveli ki a munkaerőt a nagyatádi szerszámelemgyártó

A mai munkaerőpiaci helyzetet a szűkösség jellemzi a mérnökök, technikusok, szakmunkások és betanított munkások terén is, vallja Büttner Tamás. A Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. duális képzőhely kialakításával igyekszik felvenni a versenyt.

Szabó Fanni | 2019.03.14 05:01

Több lábon állás és stabilitás: ez a jelszó Komáromban

Komárom városa vehette át idén Az Év Ipari Parkja elismerést a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) budapesti díjátadóján. Eközben egy újabb, 239 milliárdos fejlesztést is bejelentettek a városban. Dr. Molnár Attila polgármestert kérdeztük a részletekről.

autopro.hu | 2019.03.13 05:00

Mérnöki fizetések 2019 – Ki keres a legjobban?

Melyik mérnöki területen dolgozók fizetése a legmagasabb? Mekkora a különbség mérnöki fizetések terén Magyarország keleti és nyugati oldala között? Mennyit kereshet egy pályakezdő mérnök? Konkrét számokkal mutatjuk, hogyan alakulnak a magyarországi mérnöki bérek.

Pardavi Mariann | 2019.03.12 05:00

Mi számít megfelelő fizetésnek? – ez történt a 10. héten

A Pénzügyminisztérium szerint "megfelelő fizetés" fejében a külföldön dolgozó magyarok hazajönnének. A munkaerőhiány ellenére azonban több fejlesztésről és új beruházásról beszámolhattunk a héten. Nézzük, mik voltak az elmúlt hét magyar járműipart érintő eseményei!

Pardavi Mariann | 2019.03.11 05:01

Meddig kell virággal és csokival gyalázni a nőnapot?

Március 8., a nemzetközi nőnap egybeforrt a csokoládé- és virágillatú, hol kényszerű, hol valóban szívből jövő kedveskedéssel. Biztos jó ez így? Clara Zetkin és a negyvenezer textilipari munkás vajon hányat fordul ezen a napon a saját sírjában?

Pardavi Mariann | 2019.03.08 12:00

Egy igazi méregzsák az új hármas BMW – tesztvezetőket kérdeztünk

Különleges élményben volt része azoknak, akik tesztvezetésen próbálhatták ki az új hármas BMW-t: a modellt a konkurens márkák autóival együtt vezethették. Hogy miben más egy új hármas BMW-t vezetni egy Audi és egy Mercedes után, arról beszéljenek a tesztnap résztvevői.

Pardavi Mariann | 2019.03.08 05:07

"A mérnök azért van, hogy megoldja a problémákat"

Falucskai András Gábor a közelmúltban nyerte el a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete által alapított Év Mérnöke díjat. Úgy véli, Magyarországon a szakmának égető szüksége van a fiatal, tettrekész, kellő önkritikával és tudásvággyal rendelkező mérnökökre.

Szabó Fanni | 2019.03.07 05:01

Garázscégből váltak a kötőelemek szakértőivé

A kötőelemek és speciális menetes alkatrészek forgalmazásával és gyártásával foglalkozó Metrikont Kft.-t Kovács János álmodta meg 22 évvel ezelőtt. Széleskörű kapcsolatainak köszönhetően a garázscégből indult, akkoriban még csak kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás mára oly mértékben kinőtte magát, hogy az ipar szinte minden területét kiszolgálják termékeikkel. A szombathelyi székhelyű cég tulajdonosával arról beszélgettünk, hogy építette fel a Metrikont Kft.-t.

Szabó Fanni | 2019.03.05 05:02

Miért ne építhetne egy pénzügyes autót?

Marton Péter, a BME pénzügy-számvitel szakos hallgatója már korábban is belekóstolt a Formula Student hallgatói járműverseny világába a BME Formula Racing Team (FRT) tagjaként, most azonban úgy döntött, saját csapatot alapít. Így jött létre a BME Motorsport.

Szabó Fanni | 2019.03.01 10:00

Ezzel a módszerrel választják ki a dolgozókat a Melecsnél

Az elektronikai- és világítástechnikai eszközöket gyártó Melecs győri üzemének HR-vezetőjét, Kiss Gabriellát arra kértük, ossza meg a vállalat módszereit a munkatársak kiválasztásával kapcsolatban.

Pardavi Mariann | 2019.02.27 05:00

Így zajlik egy állásinterjú a Johnson Electricnél

A Johnson Electric magyarországi telephelyein – Ózdon és Hatvanban – több mint 1500 ember dolgozik. A hatvani gyár fő tevékenysége a motorhűtő modulok új generációjának gyártása. Itt dolgozik Kékkő Tamás is, minőségügyi vezető pozícióban. Arról beszélgettünk vele, hogy mit várnak el a leendő munkatársaktól és hogyan zajlik egy állásinterjú a cégnél.

Szabó Fanni | 2019.02.21 05:00

Októberben hetedszer is Automotive Hungary

Még több kiállítóval, még több látogatóval számolnak a szervezők a régió legnevesebb járműipari beszállítói szakkiállításán. Idén a fókusz az alternatív hajtáson és az önvezető technológiákon lesz.

Kuthi Áron | 2019.02.20 10:40

A bizalomra építve adja meg a szabadságot kollégáinak

A húsz contis évéből tizennyolcat vezetői pozícióban töltött Nagy Mihály. Vezetőként arra esküszik, hogy a döntések meghozatalába minél szélesebb körben vonja be az érintett kollégákat. A Continental csoport országkoordinátora adott interjút.

Pardavi Mariann | 2019.02.20 05:00

Ezzel a járművel fog versenyezni a győri csapat

A tél vége mindig izgalmas az egyetemi járműépítő csapatok számára, hiszen ilyenkor véglegesítik versenyautójuk terveit és mutatják be a közönség számára. Nézzük, a győri Arrabona Racing Team milyen járművel vág neki a 2019-es szezonnak!

Pardavi Mariann | 2019.02.19 12:40

1 2 3 4 5

Kiemelt Partnereink