ajanlo

Megállt a termelés a győri Audiban, kártyáznak a dolgozók

Megkezdődött a sztrájk a győri Audi Hungáriánál január 24-én reggel 6 órától. Az dolgozók többsége bojkottálta a munkát és mint megtudtuk a szakszervezettől, az egész gyár területén leállt a termelés.

Szabó Fanni | 2019.01.24 10:21

2040-re a kisebbség lesz a többség az amerikai iparban

Amerikában a legfiatalabb munkavállalói generáció tagjai között várhatóan hamarosan többen lesznek a nem-fehérek és a digitális érában szocializálódott multikulturális hátterű szakemberek. Ezt a kulturális váltást minden vállalatnál előnnyé kell formálni.

autopro.hu/K.Á. | 2019.01.22 15:03

A BMW i3 összes kerekét Tatabányán gyártják

A tatabányai székhelyű Otto Fuchs Hungary Kft. fennállásának eddigi legsikeresebb évét zárta. Marcus Elkenkamp ügyvezető igazgatótól megtudtuk, hogy egyre inkább fókuszba kerülnek a tatabányai gyárban az elektromos autók.

Gulyás Géza | 2019.01.22 05:00

Ennyit fizethet a BMW, sztrájk az Audiban – ez történt a 3. héten

Sűrű és eseménydús hetet hagyott maga mögött a magyar járműipar: több nagy beszállító fejlesztett, a győri Audiban bojkottálták a munkát két órára, szakértők segítségével megsaccoltuk a debreceni BMW mérnöki fizetéseit. Kattintson a kiemelt, vastagon szedett szavakra, és olvassa el bővebben a híreket!

Pardavi Mariann | 2019.01.21 10:19

Sztrájkbizottság állt fel a győri Audiban

Nem hozták nyilvánosságra, csak a dolgozók tudhatják az Audi Hungária legfrissebb bérajánlatát. Egyelőre nem tudni, mekkorát emelnének, csak annyit, hogy a szakszervezet egyhangúlag elutasította az ajánlatot és a sztrájkbizottság kedd délelőtt 9 órától megkezdte a tárgyalásokat az Audival.

Szabó Fanni | 2019.01.15 10:21

A németek szeretik a legjobban a magyar munkást

Tavaly összesen 2660 millió eurónyi tőkét fektettek be autóipari vállalatok Magyarországon, ezzel 10 964 új munkahelyet teremtve. A legnagyobb beruházó ismételten Németország volt, de jelentősek az amerikai projektek is. Üdvözítő továbbá az is, hogy az öt nagy ázsiai akkumulátorgyártó közül három hazánkat választotta. Nézzük, a részletes adatokat!

autopro.hu/P.M. | 2019.01.14 16:25

Új magyar autónak örülhetünk – ez történt az elmúlt két hétben

Összefoglaltuk, hogy mi történt a magyar járműiparban eddig: a győri Audi Hungaria új modell gyártását jelentette be, a Continental országkoordinátort választott, német minisztert várunk a zalaegerszegi tesztpályára. Nézzük, mi történt az első és második héten!

Pardavi Mariann | 2019.01.14 11:53

Így vásárol autót a magyar

Dízelkrízis ide, emissziós teszt oda, úgy tűnik, nem lankad a magyarok autóvásárlási kedve, sőt egyre többen finanszírozzák hitelből a járművet. A lízingpiac alakulásáról, a vásárlási trendekről és az autópiacról beszélgettünk Pfandler Tamással, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagjával.

Szabó Fanni | 2019.01.07 05:00

Elszippantja az ipar a diploma előtt a mérnököket

Ingoványos terület az ipar és az oktatás kapcsolata, hiszen az iparnak azonnal kellenek a jó képességű fiatalok, akár olyan áron is, hogy kizárólag egy speciális területhez értenek, míg az oktatásnak az a célja, hogy a hallgatók MSc-képzéssel végezzenek, vagy maradjanak doktorandusznak, oktatónak. Hol az arany középút? Elfogy a káposzta? Éhes marad a kecske?

Pardavi Mariann | 2019.01.02 05:00

El kell felejteni a kockás papírt örökre

Jól csengő fogalom lett az utóbbi években az ipar 4.0, azonban gyakran tűnik úgy, hogy a magyar vállalkozások csak emlegetik, de nem használják. Nézzük, milyen válaszokat adtak idén a magyarországi vállalatok a negyedik ipari forradalom kihívásaira.

Pardavi Mariann | 2018.12.27 05:00

A motor és jármű teljesítményének istenei: a kalibrációs mérnökök

A kalibrációs mérnökök „kezében vannak” az új autók, és ők felelnek azért, hogy a vezetési élmény és az emissziós adatok egyaránt megfeleljenek az elvárásoknak – foglalta össze Lerchner István, az AVL AUTÓKUT Kft. (AVL Hungary) kalibrációs divíziójának vezetője.

AVL AUTÓKUT Kft. | 2018.12.19 14:39

1 2 3 4 5 6 7

Kiemelt Partnereink