Elemzések Mi számít megfelelő fizetésnek? – ez történt a 10. héten

Mi számít megfelelő fizetésnek? – ez történt a 10. héten

Pardavi Mariann | 2019.03.11 05:01

Mi számít megfelelő fizetésnek? – ez történt a 10. héten

A Pénzügyminisztérium szerint "megfelelő fizetés" fejében a külföldön dolgozó magyarok hazajönnének. A munkaerőhiány ellenére azonban több fejlesztésről és új beruházásról beszámolhattunk a héten. Nézzük, mik voltak az elmúlt hét magyar járműipart érintő eseményei! Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el a cikket teljes hosszában!

Hirdetés
  • Megnyitott a Genfi Nemzetközi Autókiállítás, ahol a Mercedes az új kecskeméti modelljét is magával vitte.
  • Járműipari alkatrészgyártó üzemet épít a francia GMD-csoport Dorogon. A beruházás 240 új munkahelyet teremt, a gyárban robotizált technológiákkal fogják előállítani az alkatrészeket.
  • A Hankook dolgozói úgy tűnik, nem állnak meg a figyelmeztető sztrájknál, és munkabeszüntetésre készülnek. Nem elégedettek a cég által felajánlott béremeléssel.
  • Új gyártóüzemet adott át a csetényi Balluff, mechanikus kapcsolók komplett összeszerelését, kábelkonfekcionálást, valamint tekercsgyártást, szerelés végeznek az új gyárban.
  • INTERJÚ: – Számos kötőelem nagykereskedelemmel foglalkozó vállalat létezik Magyarországon, azonban a Metrikont tevékenysége szerteágazó. Telephelyünkön mérünk és átvizsgálunk minden beérkező alkatrészt, nagy gondot fordítunk arra, hogy kifogástalan termékeket adjunk át ügyfeleinknek. Nagy cégekkel dolgozunk, ezért a kötőelem alkatrész hibájából fakadó esetleges sorleállás, bárminemű probléma óriási költséggel jár. Igyekszünk minden kérésre rugalmasan reagálni – közölte Kovács János, a Metrikont Kft. tulajdonosa.
  • A spanyol F. Segura Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon, ami elsősorban digitális fejlesztéseket takar.
  • Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által alapított Szakképzési Díj elismeréseit.
  • A munkaerőhiányra részben megoldást jelenthet az inaktívak bevonása a foglalkoztatásba, emellett „megfelelő fizetésért” a külföldön munkát vállalt magyarok közül is sokan szívesen térnek vissza Magyarországra – közölte a Pénzügyminisztérium.
  • Különleges élményben volt része azoknak, akik tesztvezetésen próbálhatták ki az új hármas BMW-t: a modellt a konkurens márkák autóival együtt vezethették. A tesztvezetőket kérdeztük.
  • INTERJÚ: – A mérnökök mind anyagilag, mind erkölcsileg megbecsültek. Meglátásom szerint ma Magyarországon a szakmának szüksége van a fiatal, tettrekész, kellő önkritikával és tudásvággyal rendelkező mérnökökre. Ez különösen igaz a vasúti szakterületek tekintetében. Ugyanakkor szükség van szakmai alázatra is, amely alapján a mérnök a megoldandó kérdéseket nem öncélúan, egyedi szakmai szempontok alapján, hanem adott környezetében komplexen kezeli – véli Falucskai András Gábor, aki a közelmúltban kapta meg az Év Mérnöke díjat.
  • A drónok fejlődésének és terjedésének ütemét túlzás nélkül a durván százharminc éve kezdődött motorizáció terjedéséhez szokták hasonlítani. Hazánkban jelenleg közel százezer dróntulajdonos van, és lassacskán az ipari felhasználók száma is növekedik. Vannak olyan autóipari cégek, ahol drónokkal segítik a raktári munkát.
  • Cégvezetőket kérdeztek arról, mitől tartanak a leginkább: az egyik fő helyen a munkaerőhiány áll.
  • A nőnap margójára: még mindig jóval kevesebbet keresnek ma Magyarországon a nők, mint a férfiak. Ezt ellensúlyozza némileg az a 9 millió forintos pályázat, melyre kizárólag nők adhatják be a jelentkezésüket.

Kiemelt Partnereink