Szolgáltatók Egy igazi méregzsák az új hármas BMW – tesztvezetőket kérdeztünk

Egy igazi méregzsák az új hármas BMW – tesztvezetőket kérdeztünk

Pardavi Mariann | 2019.03.08 05:07

Egy igazi méregzsák az új hármas BMW – tesztvezetőket kérdeztünk

Különleges élményben volt része azoknak, akik tesztvezetésen próbálhatták ki az új hármas BMW-t. A program duplán okozott maradandót a résztvevőknek: egyrészt a híres autóversenyző házaspár, Walterné Dancsó Adrienn és Walter Csaba látta el őket tanácsokkal, másrészt az új modellt a konkurens márkák autóival együtt próbálhatták ki. Hogy miben más egy új hármas BMW-t vezetni egy Audi és egy Mercedes után, arról beszéljenek a tesztnap résztvevői.

Hirdetés

A program csaknem egész nap tartott, a meghívott mintegy hatvan szerencsés óránként, körülbelül 5-6 fős turnusban váltotta egymást a győri Szauter úti kereskedésben. Márton László ügyvezető elmondta, rendszeresen tartanak ugyan tesztnapokat új modellek bevezetése alkalmából, de olyanra még nem volt példa, hogy két másik konkurens termékével egyszerre lehetett volna kipróbálni az új modellt. A különleges napra az új hármas BMW-t egy Audi A4-essel és egy Mercedes C osztállyal állították trióba, hogy a résztvevők a saját tapasztalataik alapján döntsék el, miért érdemes a bajor gyártó prémium modellje mellett dönteni.

Márton László az autó előnyeiről beszél a tesztvezetőknek
Márton László (középen) az autó előnyeiről beszél a tesztvezetőknek

Autóversenyzők koordinálták a tesztvezetést

Minden turnusnak rövid bemutatóval kezdődött a tesztvezetés a megújult szalonban, ahol egyebek mellett kibővítették a kiállítóteret és megkétszerezték a szerviz méretét is. Walter Csaba, a BMW Team Hungary pilótája vezette fel röviden, hogy mit érdemes tudni az új modellről, mielőtt kormány mögé ülnek.

Walter Csaba szerint nem túl agresszív, mégis határozott a modell
Walter Csaba (balról) szerint nem túl agresszív, mégis határozott a modell

Elöljáróban annyit mondott, hogy az új hármas BMW már a hetedik generáció, és ez a sorozat – nem alaptalanul – a márka legnagyobb darabszámban értékesített modellje.

– Nem túl agresszív, mégis határozott a megjelenés és modern dizájn jellemzi ezt a sportos autót. Könnyebb, mint az elődje, de hosszabb a tengelytávja, innovatív felszereltség jellemzi. Bővült az alapfelszereltség is az előző modellhez képest – sorolta a pilóta, hozzátéve, hogy aki beleszeret az autóba, az egészen biztosan nem áll meg az alapfelszereltségnél.

Hogy mit tud az új hármas BMW? Kattintson és olvasson utána a műszaki részleteknek!

A résztvevőknek elmondta azt is, hogy az autó intelligens, hiszen megjegyzi a szokásainkat. Például, ha hideg időben rendszeresen kormányfűtéssel vezetünk, magától bekapcsolja azt egy idő után induláskor.

Thurner Yvette is kipróbálta a BMW-t: dinamikusnak, ugyanakkor biztonságosnak írta le a vezetési élményt
Thurner Yvette is kipróbálta a BMW-t: dinamikusnak, ugyanakkor biztonságosnak írta le a vezetési élményt

Konkurens márkákkal hasonlíthatták össze az új hármas BMW-t

A turnus résztvevői ezután a szalon mellett kialakított tesztpályán ülhettek be az áhított modellbe – és a konkurens márkák járműveibe. Egyszerre két másik modellel párba állítva tehették próbára az új hármas BMW-t szlalomozás és hirtelen erős fékezés közben. Amikor a turnus minden autót kipróbált a tesztpályán, az új hármas BMW-t városi körülmények között is vezethették egy körülbelül 15 kilométeres szakaszon.

Ezen a szakaszon változatos útviszonyok voltak – értsd tükörsima aszfalt és kátyús borzalom váltotta egymást. Erről a városi tesztről Walterné Dancsó Adrienn úgy nyilatkozott, szerinte ilyenkor mutatja meg igazán magát az autó, nem pedig steril körülmények. Hiszen a való életben sem kizárólag autópályán vezetnek az emberek.

Milyen érzés beszállni? És kiszállni?

De hogyan érezték magukat a tesztvezetésen a résztvevők? És legfőképpen: átment az új hármas BMW a legkritikusabb szűrőn, a potenciális vásárlón? Thurner Yvette rövidre nyírt, szélfútta frizurával, banánzöld ruhában és tűsarkúban érkezett a tesztnapra – saját elmondása szerint a szett hűen tükrözi vezetési stílusát.

– Az életem legalább 80 százalékét magassarkú cipőben töltöm, így magától értetődő, hogy az új hármas BMW-t is úgy próbálom ki, ahogy a mindennapokban tenném. Ügyvédként kell egyfajta megjelenés: nemcsak nekem, az autómnak is. Számomra az az autó tökéletes, ami nemcsak elegáns, hanem sportos és dinamikus is egyben. Az elvárásaimnak tökéletesen megfelel az új hármas BMW. A sportosságról annyit, hogy mikor az Audi után átültem a BMW-be a szlalompályán, úgy éreztem, egy igazi méregzsákot vezetek – a szó legpozitívabb értelmében. Ez a fajta dinamika megvolt a városi körben is, ugyanakkor végig biztonságban éreztem magam vezetés közben.

Kaszás Zsombornak fontos, hogy sportos legyen a jármű
Kaszás Zsombornak fontos, hogy sportos legyen a jármű

Kaszás Zsombor is egyike volt azoknak, akik kipróbálták az új modellt. Számára az a fontos, ha új autót vásárol, hogy magáénak érezze, passzoljon hozzá a jármű. Jópár autója volt már az elmúlt években, és ezek nagy része BMW volt.

– Ugyan nem száguldozom, de fontos, hogy sportos legyen a jármű. Emellett a biztonság, a kényelem és a dizájn mellett teszem le a voksom. Nekem elég volt ez az egy óra, hogy megkapjam a képet az új hármas BMW-ről. Nemcsak azt kell ilyenkor nézni, hogy milyen érzés beszállni, hanem pont fordítva: milyen kiszállni vezetés után az autóból. Ebben is jól szerepelt az új hármas BMW!

3-as BMW tesztvezetés
Kattintásra képgaléria nyílik!

Kiemelt Partnereink