karrier

Hallgatói csapattól a Koenigsegghez

Pláner Benedeket, a BME Motorsport társalapítóját kérdezték arról, hogy milyen karriert futott be egyetemi évei után.

autopro.hu | 2023.06.18 08:22

„A Suzukinál a lehetőségek széles tárháza nyílik meg”

A Magyar Suzuki az elmúlt években sokat tett azért, hogy a bérezés terén versenyképes legyen, de kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy megtalálja és megtartsa a tehetséges szakembereket. Az autóiparban zajló technológiai forradalom egyes állomásainak megélésére ráadásul számos lehetőség nyílik az esztergomi, komplex gyártással foglalkozó üzemben.

autopro.hu | 2023.04.27 07:20

Önvezető autókkal a jövőbe

A BMW Group számára a „Találkozzon a szenvedélyünk!” kifejezés sokkal több, mint egy szlogen. Egyfelől megtestesíti azt a hitvallást, ahogyan a dolgozók ötleteinek és törekvéseinek teret adnak, másfelől szimbolizálja a különböző egyetemekkel, vállalatokkal és startupokkal való együttműködésüket, melyek mindegyike az autógyártást zöldebbé tevő innovációkat valósít meg.

autopro.hu | 2022.08.08 16:20

"A mérnök azért van, hogy megoldja a problémákat"

Falucskai András Gábor a közelmúltban nyerte el a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete által alapított Év Mérnöke díjat. Úgy véli, Magyarországon a szakmának égető szüksége van a fiatal, tettrekész, kellő önkritikával és tudásvággyal rendelkező mérnökökre.

Szabó Fanni | 2019.03.07 05:01

Így zajlik egy állásinterjú a Johnson Electricnél

A Johnson Electric magyarországi telephelyein – Ózdon és Hatvanban – több mint 1500 ember dolgozik. A hatvani gyár fő tevékenysége a motorhűtő modulok új generációjának gyártása. Itt dolgozik Kékkő Tamás is, minőségügyi vezető pozícióban. Arról beszélgettünk vele, hogy mit várnak el a leendő munkatársaktól és hogyan zajlik egy állásinterjú a cégnél.

Szabó Fanni | 2019.02.21 05:00

A motor és jármű teljesítményének istenei: a kalibrációs mérnökök

A kalibrációs mérnökök „kezében vannak” az új autók, és ők felelnek azért, hogy a vezetési élmény és az emissziós adatok egyaránt megfeleljenek az elvárásoknak – foglalta össze Lerchner István, az AVL AUTÓKUT Kft. (AVL Hungary) kalibrációs divíziójának vezetője.

AVL AUTÓKUT Kft. | 2018.12.19 14:39

A Techtogether verseny segít felmérni a cégek igényeit

Két éve dolgozik a cégnél és máris vezető pozícióban van Csütörtöki Tibor, aki a Johnson Electric hatvani telephelyén dolgozik. Évekkel ezelőtt mérnökhallgatóként részt vett a szakportálunk által rendezett Techtogether versenyeken. Elárulta, miért tartja hasznosnak az ilyen rendezvényeket, sőt azt is, hogy mire számíthat egy friss diplomás mérnök, ha kikerül a munkaerőpiacra.

Szabó Fanni | 2018.12.11 06:32

A digitalizációval egyre komplexebbé válnak a munkakörök

A nyugat-dunántúli régió gépjárműiparának meghatározó szereplője a BPW-Hungária Kft., a németországi BPW-Bergische Achsen KG. szombathelyi leányvállalata. A vállalat világszerte elismert, vontatott jármű-futóműveket és felfüggesztési rendszereket, valamint agrár-gépipari termékeket gyárt. Novák Tibor, a BPW-Hungária HR vezetője szerint ma már a vezető pozíciókban is elengedhetetlen az informatikai tudás.

Szabó Fanni | 2018.10.03 10:31

Úgy döntött, mégsem lesz sírköves, most az SMR folyamatmérnökségének vezetője

Gimnáziumban az embernek még egészen elképesztő tervei vannak a jövőjét illetően. A legtöbben 18 évesen még nem tudják, mivel is fognak foglalkozni. Kovács Tamásnak azonban szilárd elképzelése volt arról, hogy sírkövesként keresi majd meg a kenyerét. Egészen másképp alakult: most 29 éves, és az SMR mosonszolnoki gyárában dolgozik a folyamatmérnökség vezetőjeként.

Szabó Fanni | 2018.06.29 11:00

HR: Hogyan hatékony a kiválasztás a mérnököknél?

A Hays Hungary legutóbbi SMART Recruitment felmérésében mérnököket kérdezett meg egyebek mellett arról, mit várnak el egy állásinterjún a munkáltatóktól, milyen kérdések viszik előbbre a szakmai beszélgetést, és mikor érzik magukat megbecsülve.

autopro.hu/P.M. | 2018.04.12 08:33

Innovatív megoldások a hétköznapokban

Munkánknak köszönhetően lesz az innováció a hétköznapok része. Munkakörömet tekintve rendszer- és folyamatintegrátor vagyok az Audi Hungariánál Győrben.

Németh András | 2018.02.15 11:18

1 2

Kiemelt Partnereink