Techtogether Szerinted ki Magyarország legjobb IT szakembere? András vagy József?

Szerinted ki Magyarország legjobb IT szakembere? András vagy József?

x | 2018.03.27 13:33

Szerinted ki Magyarország legjobb IT szakembere? András vagy József?

IT területen dolgozol? Neked mi a legfontosabb a munkádban? Milyen munkahelyet szeretnél? Az IThon.info országos versenyén most megtudhatod, hogy a szakmádban kollégáid milyen feladatokat és kihívásokat értékelnek, mennyire van lehetőség az egyes cégeknél a legújabb és leginnovatívabb technológiák alkalmazására, az önállóságra, a saját ötletek kibontakoztatására és mit szeretnek munkáltatóikban. Ismerd meg, hogy hol, mennyire van jó dolga az informatikusoknak és válaszd ki azt, akivel akár Te is szívesen cserélnél, vagy amire Te is büszke lennél!

Hirdetés

Egy olyan nagyvállalatnál, mint az Audi Hungaria, még hat év után is van lehetőség újabb és újabb kihívásokat találni, ami különösen érdekes része ennek a szakmának.” „Nagyon érdekes kihívás a termelésről érkező igényekre hatékony és újszerű informatikai megoldásokkal szolgálni – és így szüntelenül követni az újonnan felbukkanó technikai lehetőségeket.”

Ez csak két idézet az IThon.info versenyén indult IT szakemberektől, akik ezúttal nyíltan válaszolnak olyan kérdésekre, mint „Mennyire valósul meg a munka-magánélet egyensúlya?” „Mennyire van lehetőség a tanulásra, fejlődésre?”.

Szavazni 2018. március 30-ig lehet, junior, szenior és vezető szakértő szint kategóriában lehet: Az Év legjobb hazai IT állása

Ízelítőül bemutatunk két jelöltet.

Szakál József a győri Audi gyár munkatársa, IT biztonsági szakemberként erősíti a csapatot immár hatodik éve. A trainee programban kezdett dolgozni, amelyet kifejezetten a kiváló eredményekkel végző frissdiplomások számára kínált az Audi. A program részeként háromhavonta újabb területbe kapnak betekintést a benne résztvevők, így olyan komplex képet kapnak a vállalatról és az üzleti folyamatokról, amely széles körű rálátást ad és hosszú távon stabil alapot biztosít a karrierjüknek. József e program részeként eljutott Ingolstadtba, az Audi központjába is, ahol szintén három hónapot tölthetett el.

Szakál József

A kezdetektől az IT biztonság területe érdekelte, a program részeként pedig olyan strukturált problémák megoldása volt a feladata, amelyeknek köszönhetően – a tudatos kompeteciafejlesztéssel karöltve – előre is tudott lépni ebbe az irányba.

Jelenleg az a feladata, hogy folyamat- és technológia szintű megoldásokat definiáljon az információbiztonsági incidensek megelőzése és kezelése céljából. Elmondása szerint feladatban nincs hiány, elég csak a klasszikus spam e-mailekre gondolni, de az utóbbi évben előtérbe került zsarolóvírusok elleni védelem biztosításában is részt vesz.

Olvasd el József pályázatát! Szavazz Józsefre!

Németh András összesen 5 éve dolgozik az Audinál, ahol eleinte külső cég munkatársaként vett részt a munkában, két éve viszont átvette a vállalat, amit mindenképpen előrelépésnek tekint. A junior szakember rendszer- és folyamatintegrátorként segíti a járműgyártási, termelési folyamatok IT feladatait. Gyakorlatilag ugyanazokon a rendszereken dolgozik, amelyeken külsősként is, azonban immár magasabb szinten. Ezek nem mások, mint a termeléshez kapcsolódó informatikai szoftverek, alkalmazások, amelyeknek Audis kollégaként már a szolgáltatásmenedzsere.

Németh András

A cégen belül nyilvánosak az egyes pozíciók: elérhetők a munkaköri leírások és az is, hogy melyik szint eléréséhez milyen képességek szükségesek. András idén év elején már előrelépett magasabb pozícióba, amivel párhuzamosan egy 7 fős csapatot is kapott. A csapat nem az új pozícióval járt, hanem olyan plusz feladatkör, ahol team koordinátorként is bizonyíthatja a rátermettségét.

Az előrelépéshez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, amelyben a cég abszolút segítségére van: különféle belső képzéseken, és külső partnerek által szervezett tréningeken is részt vehet annak érdekében, hogy naprakészen tarthassa a tudását. Az egyes területeken tapasztaltabb kollégák mentorként is szerepet vállalnak a fiatalabb, vagy nem olyan régóta a cégnél dolgozó munkatársak fejlesztésében. Emellett a féléves gyakoriságú értékeléseken kapnak visszajelzést a szakmai előmenetelükről, és itt van arra is lehetőség, hogy a potenciáljuknak megfelelő képzéseket egyeztessék.

Olvasd el András interjújának folytatását! Szavazz Andrásra!

Kiemelt Partnereink