Techtogether Versenyautó-szimulátor, planetárium, diákverseny – ilyen is lehet egy pályaorientációs rendezvény

Versenyautó-szimulátor, planetárium, diákverseny – ilyen is lehet egy pályaorientációs rendezvény

autopro.hu/P.M. | 2018.04.05 12:30

Versenyautó-szimulátor, planetárium, diákverseny – ilyen is lehet egy pályaorientációs rendezvény

Az Autopro és a Mobilis szervezésében idén harmadik alkalommal rendezzük meg Győrben a TechTogether Junior nevű pályaorientációs rendezvényt. Az eddigiekben autóiparral foglalkozó verseny kibővített palettáján felsorakozik a régióban található valamennyi iparág és szolgáltatás.

Hirdetés

A rendezvény célja, hogy a diákok megismerjék a győri Széchenyi István Egyetem teljes képzését, illetve a hozzájuk kapcsolódó tudományterületeket. A látogatók e mellett betekintést kaphatnak a megye közép- és felsőfokú képzéseibe, valamint a vállalatok munkaerőigényeibe. A közép- és általános iskolákból a rendezvényre látogató osztályok megismerhetik a régióban található lehetőségeket.

Ugyanezen a helyszínen verseny is zajlik majd, ahol hat fős csapatok vesznek részt, és megmérettetnek az egyetemi karok, a vállalatok, illetve a Mobilis által előkészített feladatokon. Ezek ügyességi, elméleti, kvíz, csapatmunka és prezentációs típusokat is felölelnek. Úgy állítottuk össze a szervezők, hogy bármelyik iskolatípusból érkező diákok egyforma eséllyel láthassanak neki a feladatnak. A versengés érdekessége, hogy a különböző iskolákból érkező csapatoknak egymással is együtt is kell dolgozni a verseny egyes elemeiben.

Diákok a 2015-ös Techtogether Junior Győr rendezvényen

A látogatókat sem felejtjük a játékból! Az ismerkedés és tanulás mellett izgalmas feladatok is várják a helyszínre érkezőket!

A rendezvényen kültéri programokkal is kedveskedünk az ide látogatóknak:

  • Egy teherautó belsejében versenyautó szimulátor várja a vezetőit
  • Mobil planetárium várja a csillagászat iránt érdeklődőket érdekes, 20-25 perces műsorral
  • Közlekedésbiztonsági program keretében megismerkedhetnek a diákok a közúton előforduló szituációkkal, hogy azokat helyén tudják kezelni éles helyzetben
2015-ben is izgalmas feladatok várták a diákokat a Techtogetherön

Akinek ideje engedi, a Mobilisben várjuk Kísérletbazár nevű rendezvényünkre, ahol sok-sok kísérletet láthatnak az érdeklődők, amit rendhagyó módon nem csak mi, hanem meghívott előadóink és az ország középiskolás diákjai mutatnak majd be.

Várjuk szeretettel önöket, gyermeküket és iskolás társaikat és reméljük, hogy segítségre leszünk pályaválasztásában!

A rendezvény látogatása díjmentes!

Kiemelt Partnereink