Gyártók Sztrájkbizottság állt fel a győri Audiban

Sztrájkbizottság állt fel a győri Audiban

Szabó Fanni | 2019.01.15 10:21

Sztrájkbizottság állt fel a győri Audiban

Nem hozták nyilvánosságra, csak a dolgozók tudhatják az Audi Hungária legfrissebb bérajánlatát. Egyelőre nem tudni, mekkorát emelnének, csak annyit, hogy a szakszervezet egyhangúlag elutasította az ajánlatot és a sztrájkbizottság kedd délelőtt 9 órától megkezdte a tárgyalásokat az Audival.

Hirdetés

A legutóbbi hírek még arról szóltak, hogy az utolsó bértárgyaláson a győri Audi kicsúszott a határidőből és nem küldte meg a szakszervezet részére hivatalos bérajánlatát. Ennek ugyan már eleget tettek, de még ez sem közelít a szakszervezet követeléseihez.

Cáfoljuk és visszautasítjuk a munkaadói oldal hozzáállására vonatkozó elmarasztaló megjegyzéseket. A tárgyalások folyamán több ízben kértük a munkavállalói oldal konstruktív, a bérmegállapodást előremozdító hozzáállását. A tárgyalások során a munkaadói oldal ajánlataiban folyamatosan növelte a béremelés mértékét, ezzel szemben a munkavállalói oldal eddig a valódi tárgyalásokat ellehetlenítette azzal, hogy érdemben nem mozdult el az első ajánlatához képest közölte az Audi honlapján.

Mint megtudtuk, az Audi Hungária Független Szakszervezet bizalmi testülete, a legutolsó béremelési ajánlatot is egyhangúlag elutasította. Nem hozta nyilvánosságra a vállalat, hogy mit ajánlott a dolgozóinak, egyelőre azt csak a dolgozók tudhatják.

Az Audi első ajánlata 7 százalékos béremelésről (3% fix, 4% adható), bruttó 670 ezer forint cafetériáról és kedvezményes előnyugdíjazási rendszer kialakításáról szólt, még tavaly októberben.

A szakszervezet bizalmi testülete a munkáltatóval folytatott legutóbbi, múlt heti bértárgyalást, mint kollektív munkaügyi vitát eredménytelennek nyilvánította és megalakította a sztrájkbizottságot. A bizalmi testület a sztrájkbizottság tárgyaló csoportját felhatalmazta a tárgyalások folytatására. A sztrájkbizottság pedig tájékoztatta is az Audi képviselőit a megalakulásáról és jelezte a tárgyalási szándékát.

A szakszervezet közölte: a sztrájkbizottság a héten több tárgyalási időpontra is meg fogja hívni a munkáltató képviselőit. Az első tárgyalás január 15-én délelőtt 9 órától kezdődött.

Kiemelt Partnereink