ajanlo

Kiderült, hol vannak a legjobb mérnökhallgatók

Szakportálunk ötödik alkalommal vállalkozott arra, hogy összehozza az autóipar szereplőit a legtehetségesebb mérnökhallgatókkal. A Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatverseny eredményeit közöljük.

Pardavi Mariann | 2018.10.19 15:30

A Mercedes-Benz a magyar autóipar jövőjébe fektet be

A Mercedes-Benz az állandó fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan képes alkalmazkodni a legújabb termelési trendekhez, és állja a technológiai kihívásokat. Nemrég készült el a gyár új, ultramodern karosszériaüzeme, de a bővítés máris folytatódik.

autopro.hu | 2018.10.18 11:32

Lányok, legyetek mérnökök!

Talán nem sokan tudják, de van a tudományos és műszaki pályán dolgozó nőknek is napja, amit október közepén Ada Lovelace előtt tisztelegve tartanak azzal a céllal, hogy elismerjék az ezen területen dolgozó nők teljesítményét. Ha nem is direktben (hiszen koedukált mérnökhallgatói csapatokról van szó), de az Autopro október 17-én indult háromnapos mérnökversenye is teret ad a műszaki pályára készülő lányoknak.

Pardavi Mariann | 2018.10.17 13:01

Ezért kell eljönni a Hungexpóra

Az iparág állandó problémája, hogy találjon megfelelő mennyiségű szakembert, a tehetséges hallgatók pedig azzal küzdenek, hogy olyan munkahelyen dolgozhassanak, ahol valódi kihívásokat, érdekes feladatokat oldhatnak meg. Az Automotive Hungary szakkiállításon mindkét problémára igyekszik az Autopro megoldást kínálni. Mutatjuk, milyen programok várhatóak.

Pardavi Mariann | 2018.10.16 15:11

Újdonság: SPEEDY basic nullpont rendszer

A sok feladathoz nehéz a megfelelő létszámú szakembereket hozzárendelni, így egyre lényegesebb az olyan eszközök használata, melyek egyszerű kezelhetőségük miatt időtakarékosak.

Császár Tamás | 2018.10.16 11:09

A Transmoduls ütőkártyája a dolgozók tudása

A Transmoduls Kft. közel 25 éves múlttal rendelkezik. Az alapítás óta több magyar és külföldi multinacionális cég beszállítójává és probléma megoldójává vált. A szolgáltatások közé tartozik az egyedi célgépgyártás, szoftverfejlesztés, robotintegráció és alkatrészgyártás is. A vállalat eredményeiről, a jelenlegi ipari helyzetről és a szakképzésről is beszélgettünk Maár Márton Andrással, a Transmoduls Kft. ügyvezető igazgatójával.

Szabó Fanni | 2018.10.15 13:43

Nagyon nagy dobás készül a Műszaki Egyetemen

Hajtástechnológiát vizsgáló labor és smart power labor fogja kiszolgálni az autóipari kutatásokat. Teljes 5G-infrastruktúrát is terveznek a kampuszon. Okosegyetemmé válik a BME.

Kuthi Áron | 2018.10.12 09:14

A lényegre szorítkozva

i500: a Lenze frekvenciaváltója kompaktságával, hatékonyságával és egyszerű alkalmazhatóságával nyerte meg eddig is a felhasználókat.

Lenze | 2018.10.11 15:37

A digitalizáció nélkülözhetetlenné vált

A magyarországi Beckhoff Automation Kft. ügyvezető igazgatóját, Perecz Tamást kérdeztük az automatizálási trendekről, a kibertámadásokról és az adatelemzés előnyeiről.

Szabó Fanni | 2018.10.11 08:35

Ezekért az autókért érdemes reggel felkelni

A győri Audi Hungaria járműszereldéjének vezetőjét a Q3 gyártásfelfutása közben értük el. Juhász László főiskolás évei alatt esett szerelembe a márkával, és az Audihoz fűződő szenvedélye a mai napig tart.

Pardavi Mariann | 2018.10.10 08:40

A világ összes pontján találkozhatunk ceglédi félvezetőkkel

A ceglédi Infineon fontos láncszem az elektromobilitásra történő átállásban, a német vállalat ugyanis félvezetőket gyárt magyarországi telephelyén. Júniusban fejlesztettek, laborokat alakítottak ki, komfortosabbá tették a dolgozóknak a gyárat. Bodor József ügyvezetőt kérdeztük a részletekről.

Pardavi Mariann | 2018.10.09 08:30

Lassan minden munkához informatika kell – ez történt a 40. héten

Novák Tibor, a BPW-Hungária HR vezetője szerint a munkakörök átalakulóban vannak, a gépek irányításához komoly informatikai ismeret, tapasztalat szükséges. Ha nem olvasta az interjút, most pótolhatja – összefoglaltuk az elmúlt hét járműipari eseményeit.

Pardavi Mariann | 2018.10.08 11:10

A QP új üzemében a GE-CO gépein készülnek a hengerfejek

A piacvezető gyártók gépeit forgalmazó GE-CO Hungary Kft. és a száz százalékban magyar tulajdonú Qualitativ Production Zrt. partnerkapcsolata már 15 éves múltra tekint vissza. A QP szeptember elején adta át harmadik, legújabb termelőüzemét – a QP3-at – Győrben, melyben a GE-CO robotizált celláján hengerfejeket munkálnak meg a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft.-nek.

Szabó Fanni | 2018.10.05 08:31

Guinness-rekordra készül a győri egyetem motorfejlesztő csapata

Az idei év eredményeiről tartott beszámolót és kötetlen beszélgetésre invitálta szponzorait és partnereit a győri Széchenyi István Egyetem SZEngine motorfejlesztő csapata. A rendezvényen elhangzott, hogy Guiness-rekordra készülnek 3D nyomtatott motorjukkal.

Szabó Fanni | 2018.10.04 14:55

A digitalizációval egyre komplexebbé válnak a munkakörök

A nyugat-dunántúli régió gépjárműiparának meghatározó szereplője a BPW-Hungária Kft., a németországi BPW-Bergische Achsen KG. szombathelyi leányvállalata. A vállalat világszerte elismert, vontatott jármű-futóműveket és felfüggesztési rendszereket, valamint agrár-gépipari termékeket gyárt. Novák Tibor, a BPW-Hungária HR vezetője szerint ma már a vezető pozíciókban is elengedhetetlen az informatikai tudás.

Szabó Fanni | 2018.10.03 10:31

A rövidlátóság miatt buknak el nagyértékű projekteket a cégek

Baranyai László, több cég tulajdonosa és társtulajdonosa, nemzetközi cégvezetési tanácsadó munkája során rengeteg rossz gyakorlatot lát, aminek a vége a sokat hangoztatott minőség romlása. Pedig a tartható minőségnek egy kiemelkedő kulcsa van: a tapasztalt, jól fizetett, megbecsült alkalmazott.

Pardavi Mariann | 2018.09.28 08:39

Kémfotó a generátorról, amit két év múlva már Miskolcon is gyártanak

A generátorok innovációjába, a start/stop rendszerű autók kiszolgálására koncentrál a SEG Automotive. Az elektromos mobilitás lassú terjedésére számítanak. Az Autopro kérdéseire Christoph Hölzl, a stuttgarti központ szóvivője válaszolt a hannoveri haszongépjármű-expón.

Kuthi Áron | 2018.09.26 09:04

4 5 6 7 8 9 10

Kiemelt Partnereink