Gyártósor Az Etisoft új részlege Magyarországon: a címkéktől a 4.0-s ipari megoldásokig

Az Etisoft új részlege Magyarországon: a címkéktől a 4.0-s ipari megoldásokig

Etisoft | 2019.01.25 05:00

Az Etisoft új részlege Magyarországon: a címkéktől a 4.0-s ipari megoldásokig

A modern ipari jelzési megoldásokat és Auto ID rendszereket gyártó Etisoft cég elnökével, Michał Majnusszal beszélgettünk a cég új, magyarországi részlegének megnyitása alkalmából.

– Lengyel, magyar két jó barát – a mindkét országban jól ismert szólás kiválóan mutatja a két nemzet kölcsönös szimpátiáját. Beszéljünk egy kicsit mégis az üzletről. Mi döntött amellett, hogy a cégük új részlegét éppen Budapesten nyissák meg?
– A magyar piac nem ismeretlen az Etisoft számára, és mint az ipari jelzések vezető gyártója a magyarországi piacon már ismertek vagyunk. Olyan cégek ellátására specializálódtunk, melyek több részleggel rendelkeznek. Partnereink száma csak az automotive iparágban világszerte több mint 400. A magyarországi ügyfeleink nagyrészt az autóipar, az elektronika és a háztartási elektronika területein tevékenykednek. Azért döntöttünk a budapesti részleg megnyitása mellett, hogy még közelebb lehessünk a már meglévő és a jövőbeni ügyfeleinkhez. Az új részlegnek köszönhetően még teljesebb körben elégíthetjük ki az ügyfeleink elvárásait. A jelenlétünk és az „itt és most” elvén alapuló gyors ügyintézés lehetővé teszi, hogy azonnal reagáljunk, és – a cég stratégiájának megfelelően – erős Etisoft márkát építsünk fel a magyar piacon. Ezzel együtt növelni tudjuk a Magyarországgal szomszédos piacokra történő terjeszkedés lehetőségét is.

Minden megoldást egyedileg fejleszt ki az Etisoft
Minden megoldást egyedileg fejleszt ki az Etisoft

– Az Etisoft magyarországi részlege cégük hatodik nemzetközi telepe. 25 éve kezdték meg a működést egy kis gyártóüzemmel, ma pedig már több mint 700 embert foglalkoztatnak, és világszerte vannak ügyfeleik. Miben látják a cégük előnyét?
– Tudjuk, hogy hol szeretnénk lenni a jövőben. Ennek érdekében építettük fel azt a cégkonzorciumot, mely a változatos és komplex jelölési rendszerekre, az automatikus azonosításra és a gyártás automatizálására specializálódott. A fenti megoldások szakértőinek számítunk az iparágon belül. A tevékenységünk magja továbbra is a címkék gyártása. A protfóliónk jelenleg körülbelül 20 ezer mintafajtát tartalmaz, amiket több mint 1000 különböző anyagból készíthetünk el. Cégünk az ügyfeleinkkel együtt fejlődik. Számos ügyfelünkkel közös utat jártunk be. A címkék beszállításával kezdtük, és mára kiszélesítettük az együttműködésünket az ipar 4.0 megoldással, illetve az IoT-vel (Internet of Things).
Csak az elmúlt évben 3 milló eurót fektettünk a gyártástechnológiánk és gépparkunk fejlesztésébe. Ennek köszönhetően technológiai megoldások széles körét tudjuk kínálni, és jelentősen növeltük a termelési kapacitásunkat is. Erős oldalunk a termelést automatizáló összetett rendszerek, illetve ezen belül a vonalkód technológia és az RFID megoldások. Támogatást nyújtunk ügyfeleinknek az adat- és termékkezelési rendszerek javításában, a vizuális rendszerek kiépítésében, és a termelés követésében, ami lehetővé teszi az anyagok, a komponensek és a szerszámok azonosítását. Ez a megoldás a teljes ellátási láncot magába foglalja: a rendelés leadásától kezdve az elemek leszállításán át, egészen a kész termékek kiszállításáig, illetve az eladás utáni szolgáltatásokig.
Egyedülálló projektjeinkről vagyunk ismertek. Saját kutatás-fejlesztési részleggel és laboratóriummal rendelkezünk. A megoldásokat az ügyfeleinkkel együtt keressük, és szívesen veszünk részt konzultációs üzletekben.
Érdemes megjegyezni, hogy a 4.0-ás ipar területét érintő megoldásainkat nem áruljuk készletből, ugyanis ezeket nem tároljuk a „raktárunkban”. Minden ilyen megoldást egyedileg fejlesztünk ki, az ügyfeleink gyártási és logisztikai környezetének figyelembe vételével. A portfóliónk egyedülálló megoldásait nem csak teszteljük, de folyamatosan használjuk is azokat a saját gliwicei (Lengyelország) gyártóüzemünkben. Legnagyobb értékünk, hogy ügyfeleink számára kétségbevonhatatlan előnyt tudunk kiépíteni a konkurenciával szemben.

– Azt már tudjuk, hogy mit ajánl az Etisoft az ügyfeleinek. Milyen együttműködési modellt ajánk a cég a partnereinek?
– Szívesen vállaljuk olyan üzleti megoldás kidolgozását, mely lehetővé teszi a gyártás konszolodációját, és a címkék leszállítását. Ilyen megoldást dolgoztunk ki többek között az egyik legnagyobb nemzetközi autóipari konszern számára, így 50 gyárral működünk együtt folyamatosan világszerte. Professzionális, csapatorientált hozzáállás, sokrétű gyártási technológia, konkrét megoldások és az ügyfél igényeinek teljeskörű megismerése – kipróbált megoldások, melyeket az világszerte teszteltünk már. A működésünket segíti a lean management filozófia, ami mentén az egész szervezetünket irányítjuk.

– Az Etisoft megbízhatóságáról leginkább az ügyfelektől, beszállítóktól és egyéb partnerektől kapott visszajelzések tanúskodnak. Kiemelne ezek közül néhányat?
– Az Etisoft ereje az ügyfelekkel kialakított szoros kapcsolatban rejlik. Ennek köszönhetően váltunk olyan partnerré, melyet az ügyfeleink szívesen ajánlanak, és így lehetünk számos iparág kulcsszereplőinek megbízható beszállítói. A Delphitől megkaptuk a megtisztelő Az Év Beszállítója elismerést, míg a Samsung Electronics már sokadik éve a legjobb beszállítók közt tartja számon cégünket, a megtisztelő Best Partners listán. A 3M, mely hosszú évek óta partnerünk az „Industrial Business Group” kategóriában tüntetett ki minket szobrocskával.
Emellett meg kell még említenem az Etisoft pénzügyi stabilitását, melyet független cégek auditvizsgálatai erősítenek meg, illetve a Forbes által a legdinamikusabban fejlődő cégek számára adott Gyémántok. Mindezek garantálják a biztonságos és folyamatos együttműködést. Ezek a sikerek természetesen nem lennének lehetségesek, ha nem lennének kiváló, elhivatott és lelkes dolgozóink.
Bízva abban, hogy megfelelő üzleti kapcsolatot tudunk kidolgozni, és számos gyümölcsöző projektet tudunk létrehozni hosszútávú együttműködésünk során, arra bíztatjuk a magyarországi cégeket, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot. Az utóbbi 25 évben elértük, hogy az Etisoft logóival ellátott termékek megbízhatóságáért teljeskörű felelősséget tudunk vállalni. Örömmel tölt el továbbá, hogy a 4.0-s ipar időszakában tudunk fejlődni – és remélem, hogy ezt a továbbiakban egyre több magyarországi ügyfelünkkel együtt tehetjük.

Tibor Bátki | CEO/Ügyvezető

Mob. +36 30 495 4616 | [email protected]

Kiemelt Partnereink