Beszállítók Ott lett igazgató, ahol esztergályos tanuló volt – 2018 legjobb interjúi

Ott lett igazgató, ahol esztergályos tanuló volt – 2018 legjobb interjúi

Pardavi Mariann | 2018.12.27 12:32

Ott lett igazgató, ahol esztergályos tanuló volt – 2018 legjobb interjúi

2018-ban kiemelkedően sokan olvasták el a szombathelyi BPW Hungaria igazgatójával készült interjúnkat. Mándli Péterrel az autóipari karrierjéről beszélgettünk.

Hirdetés

Az anyavállalat családi vállalkozásként működik az alapítás óta, a méret folyamatosan növekedett, az értékrendszerük azonban változatlan maradt. Az összes telephelyen igaz, hogy helyi szakembert ültetnek az igazgatói székbe, nincs ez másként Magyarországon sem. Az alapgondolat szerint a helyiek jobban ismerik a gazdasági viszonyokat, könnyebben megértetik magukat az emberekkel.

– A rendeléslogisztikán kezdtem, aztán az ügyvezetés mellé kerültem, hogy segítségem az anyavállalattal való kapcsolattartást. Kis háttérinformáció, hogy már akkoriban sem német igazgató vezette a szombathelyi BPW-t, viszont ő nem tudott jól németül, így fordítói, tolmácsi munkát is végeztem. Ráláttam a vállalat egészére, a feladatom kinőtte magát. 2005-ben a vállalat támogatott a második diplomám megszerzésében, így Szombathelyen közgazdaságtant tanulhattam, amelynek révén a kontrollingot építhettem ki, majd a vevőkapcsolati központ vezetője lettem, ma pedig ügyvezetőként irányítom a vállalatot. A kollégáim rendszeresen állítják fel az én példámat az újonnan érkezőknek azzal, hogy lám, az ügyvezető tizennyolc évvel ezelőtt egyszerű gépészmérnöki diplomával sétált be az épületbe. A telephely számomra azért is különösen fontos, mert korábban a Rábáé volt, ahol esztergályos tanulóként dolgoztam a középiskola alatt.

Olvassa el a Mándli Péterrel készült teljes interjút!

Kiemelt Partnereink