Szolgáltatók Az Uber növeli a női utasoknak szánt biztonsági funkcióit

Az Uber növeli a női utasoknak szánt biztonsági funkcióit

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.11 15:19

Az Uber növeli a női utasoknak szánt biztonsági funkcióit

Fotó: Uber

Az Uber április 11-én, szerdán közölte, hogy világszerte növeli az utasok számára kínált biztonsági funkciókat, mivel igyekszik minimalizálni a kockázatot és biztosítani a nők biztonságát az éjszakai közlekedésben.

A funkciók lehetővé teszik az utasok számára, hogy utazás közben akár négy biztonsági beállítás közül választhassanak, beleértve a titkosított hangfelvételt, a PIN-ellenőrzést és az élő helymegosztást. Az Ubert évek óta vizsgálják a sofőrök által elkövetett állítólagos támadások ezreire adott válaszai miatt, a panaszok a sofőrök megfelelő háttérellenőrzésének elmulasztásától a nem megfelelő biztonsági képzésig terjedtek.

A vállalatnak számos olyan áldozat által benyújtott perrel kell szembenéznie, akik azzal vádolják a fuvarmegosztó platformot, hogy nem akadályozta meg az utasok elleni szexuális támadásokat. Az Uber 2022-ben közölte, hogy 2019-ben és 2020-ban mintegy 3800 súlyos szexuális támadásról szóló bejelentést kapott az Egyesült Államokban, szemben az előző két év közel 6000 bejelentésével. A vállalat a motoros futárok közúti biztonságának biztosítására is összpontosított: az Uber Eats, az Uber ételkiszállítási platformja tavaly Londonban chartát írt alá a közúti balesetek megelőzése érdekében.

Az Uber közölte, hogy a biztonsági beállítások az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában már elérhetőek, és az elkövetkező hetekben további országokra is kiterjesztik őket – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink