Szolgáltatók Ötvenéves az ipari gyorskapuk specialistája, az EFAFLEX

Ötvenéves az ipari gyorskapuk specialistája, az EFAFLEX

autopro.hu | 2024.04.08 07:19

Ötvenéves az ipari gyorskapuk specialistája, az EFAFLEX

Fotó: EFAFLEX

Az ipari gyorskapuk specialistája, az EFAFLEX GmbH & Co. KG az első cég a világon, amely a cégalapítás óta kizárólag ipari gyorskapuk fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A német vállalat „Fast Forward” mottója nem csupán a prémium gyorskapuit jellemzi, hanem kifejezi a gyártó múltját, valamint jövőbe mutató fejlesztéseit is.

Az iparág elmúlt ötven éve olyan EFAFLEX innovációkkal van kijelölve, mint az első spirálkapu, a szabadalmaztatott kapufényrács (EFA-TLG®), az önjavító kapulap (EFA-ACS®), a hőszigetelt kapulamella (EFA-THERM®), az első lézerszkenner (EFA-SCAN®), az indukciós hurok, a mozgásérzékelő radar, valamint az aktív infravörös rendszerek. Napjainkban az EFAFLEX az ipari kapuk gyártói piacának alakítója, és vitathatatlanul technológiailag vezető cége.

Az EFAFLEX kapuk 1993 óta vannak jelen Magyarországon (Audi G1-es épület, Győr). Kezdetben direkt szállításokkal, majd viszonteladókon keresztül. A 2005-ben életre hívott EFAFLEX Hungária Kft. alapítói sokéves ipari és logisztikai területen szerzett szakmai tapasztalattal maguk mögött felismerték, hogy a magyar piacon igény van a minőségi, biztonságos EFAFLEX ipari gyorskapuk direkt értékesítésére.

A magas színtű EFAFLEX fejlesztések

Az EFAFLEX jól ismert a gyors és biztonságos spiráltechnológiával készült hosszú élettartamú gyorskapuiról. Az új fejlesztések iránya a digitalizáció, az IoT képes, gyártósorokba és automatizált logisztikai folyamatokba integrált gyorskapuk felügyelete.

A közelmúlt energiaválsága nyilvánvalóvá tette, hogy az ipari és logisztikai vállalatok versenyképességének megtartásához elengedhetetlen az energiahatékony épületüzemeltetés. Az EFA-SST® hőszigetelt, hőhídmentes homlokzati gyorskapuk kész megoldást kínálnak az ipari épületek energiaköltségeinek csökkentéséhez. Az EFAFLEX kiemelt fejlesztési területe - már alapításától kezdve - az ipari gyorskapuk energiahatékonyságának növelése és fenntarthatóbb üzemeltetés.

Fotó: EFAFLEX

A digitalizáció újabb energiahatékonyságot növelő tényező. A gyorskapuk működésének monitorozásával, az adatok elemzésével további jelentős energiamegtakarítás érhető el, valamint nő a vállalati folyamatokba integrált ipari gyorskapuk működésének a megbízhatósága.

Az innováció feltétele a képzett szakemberállomány

A vállalat büszke az elmúlt ötven évet végig kísérő saját K+F munkájára, az öt kontinensen tizenegy leányvállalattal képviselt prémium gyorskapuk kínálatára és a kiváló szolgáltatási minőségére. A magas márkaszínvonal megvalósításában fontos szerepük van az EFAFLEX szakembereinek: a mérnököknek, akik szüntelenül új gyorskapukat terveznek a K+F részlegen; az összeszerelésben dolgozó munkatársaknak, akik kifogástalan precizitással és lelkiismeretességgel szerelik össze prémium megoldásokká a kapukat; valamint a magasan képzett szerviz munkatársaknak és szerviztechnikusoknak, akik az EFAFLEX szigorú minőség- és teljesítmény-szabványainak megfelelő karbantartási és javítási szolgáltatásokat végzik.

Fotó: EFAFLEX

Az EFAFLEX ipari gyorskapuk egyet jelentenek a magas minőséggel, teljesítménnyel és hatékonysággal. Késztermék helyett cégre szabott megoldásokat kínálunk valamennyi ipari szektor és a logisztika gazdasági szereplői számára. A speciális ipari területekre fejlesztett gyorskapuk tervezése a szakmával szoros, kölcsönös együttműködéssel történik. A vállalat kínálatában megtalálhatók többek közt a mélyhűtött terek egykapus megoldása, a gépvédelmi, intralogisztikai, tisztatéri, betörésbiztos ipari gyorskapuk, a robbantásveszélyes terekben, valamint az élelmiszeriparban alkalmazható gyorskapuk.

Valódi szakértelem, hosszú távú megoldások

Az EFAFLEX folyamatos sikerének a kulcsa az ügyfélközpontú üzleti megközelítés - immár ötven éve. Több mint negyven éve az EFAFLEX vezette be a „high-speed doors” elnevezést, az EFAFLEX gyorskapuk egyedülálló teljesítményét jelölve ezzel. A nemzetközi vállalattá fejlődött EFAFLEX székhelye a München melletti Bruckbergben található, ipari gyorskapuit ma már valamennyi ipari szektor kis- és középvállalata, a nagyvállalatok és közintézmények is alkalmazzák.

Az EFAFLEX vállalat 50 éves történetében az ökológiai és társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet játszik. A fenntarthatóság nem csak egy divatos téma, az EFAFLEX-nél a vállalati filozófia szerves része – a kulcsszó a „jövőorientált”. Ez magában foglalja a tisztességes együttműködést a munkavállalókkal és a tisztességes üzleti magatartást a partnerekkel világszerte. Az alapítástól fogva kiemelt vállalati cél a környezettudatos értéklánc folyamatos fejlesztése, ezzel lehetőséget biztosítva az ügyfeleknek a fenntarthatóbb működéshez. Például a gyorskapuk rövid nyitási és zárási ideje jelentősen hozzájárul a HVAC energiaveszteség minimalizálásához – vagyis a csökkentett energiafogyasztáshoz és az akár évi két tonna szén-dioxid megtakarításához is.

EFAFLEX - Minőségtudatosság és innovatív szemlélet 1974 óta

Öt évtized telt el azóta, hogy Manfred Seysen, Gabrijel Rejc és Gustav Meyer 1974-ben megalapította az EFAFLEX Tor- und Sicherheitsysteme GmbH & Co. KG-t. A vállalat jövője továbbra is az előrelátó gondolkodáson és cselekvésen alapul, ezzel hosszútávú előnyöket nyújtva az ügyfelek számára. A vállalat erős innovációs törekvéssel korszerű, megbízható és csúcsteljesítményű termékeket és szolgáltatásokat fejleszt ügyfeleinek.

Az EFAFLEX jövője a leggyorsabb ipari kapuval indul tovább, miért ne folytatná a fejlődést?

“Fast forward.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink