Szolgáltatók Mérnökiroda nyílt a debreceni reptéren

Mérnökiroda nyílt a debreceni reptéren

MTI | 2024.04.05 17:17

Mérnökiroda nyílt a debreceni reptéren

Fotó: Aero Space Power Kft.

A debreceni repülőtéren nyitott mérnöki irodát az Aero Space Power (ASP) Kft. A cég közleményében azt írja, hogy az Aero Space Power Kft. a repülési és energiaágazat számára nyújt MRO (maintenance, repair, overhaul - légiközlekedési karbantartás és nagyjavítás) szolgáltatásokat.

A vállalat kisvárdai központja mellett Budapesten és mostantól már Debrecenben is rendelkezik fióktelepekkel. Az ASP jelenleg az egyetlen olyan repülőgéphajtómű-alkatrészjavító üzem a régióban, amely mind az európai, mind az amerikai légügyi hatóság (EASA és FAA) tanúsítványával rendelkezik - jelezték. Az Aero Space Power Kft. közel két éve végez hegesztési és speciális fémötvözetekkel kapcsolatos javításokat a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér nagyjavító üzemei részére.

A debreceni repülőtér fejlődése az utaslétszám emelkedése mellett a repülőtéren elvégzendő karbantartási igények növekedését is hozza magával. Az ASP Kft. az elsők között szeretné szolgáltatásait felajánlani az odatelepülő repülőgép-nagyjavító cégeknek - írták a közleményben megjegyezve, hogy a mérnökiroda megnyitásával egy új, magas hozzáadott értékű szolgáltatással bővül a repülőtéri intermodális logisztikai központban elérhető szolgáltatások köre.

A Debreceni Egyetemmel történő együttműködés keretében három hallgató fogja megkezdeni a munkáját a mérnöki irodában, terveik szerint a létszám a tíz főt is eléri a közeljövőben - közölték.

Az ASP Kft. jelenleg 185 dolgozót foglalkoztat, legtöbbjüket, 170-et a kisvárdai javítóüzemben. A létszámot még az idén 220 főre kívánják bővíteni - mondta el az MTI érdeklődésére a cég szenior értékesítési és marketing vezetője.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink