Szolgáltatók A Siemens bemutatta a Depot360 nevű flottatöltési szolgáltatását

A Siemens bemutatta a Depot360 nevű flottatöltési szolgáltatását

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.24 10:19

A Siemens bemutatta a Depot360 nevű flottatöltési szolgáltatását

Fotó: Siemens

A Siemens Smart Infrastructure bemutatta a Depot360 nevű új portfóliót, amely az elektromos és töltőinfrastruktúra telepítésén és karbantartásán túl a flotta teljes villamosítását is magában foglalja.

A Siemens Xcelerator részeként a Depot360 átfogó és integrált szolgáltatásként került kialakításra, amely „független a töltőinfrastruktúrától, nem igényel tőkekiadásokat, és maximális skálázhatóságot, jobb működést és alacsonyabb energiaköltségeket kínál".

A portfólió kezdetben a logisztikai járművekre, az önkormányzati közlekedési vállalatokra és a magán buszflottákra összpontosít a depókban, raktárakban és terminálokon. Az induláskor a kínálat az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Svédországban és Norvégiában érhető el.

MI-optimalizált töltési folyamatok

A Depot360 Managed Services az első ajánlat részeként és önállóan is elérhető. A szolgáltatások célja, hogy támogassák azokat az ügyfeleket, akik már üzemeltetnek töltőinfrastruktúrát, de azt optimalizálni szeretnék. A Siemens erre a célra fejlesztette ki a Depot360 AI platformot.

Mivel a villamosításra való áttérés során az előzetes beruházás korlátozó tényező lehet, a Siemens finanszírozási megoldásokat kínál Siemens Financial Services (SFS) részlegén keresztül. Ezenkívül a Siemens más pénzintézetekkel is együttműködik, például a GEFA BANK-kal, a német piac vezető járműlízing-specialistájával, amely pontosan ismeri a flottaügyfelek igényeit.

A német vállalat az új technológiai ismeretek megszerzésében olyan partnerekre is támaszkodik, mint a telematikára specializálódott Getoab. A Siemens szerint ez lehetővé teszi számára, hogy valós idejű járműadatokhoz férjen hozzá, és így a flottaüzemeltetés további javításához szükséges betekintést nyújtson – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink