Autopro Blog

Beláthatatlanok az Audi-sztrájk lehetséges következményei

Azok a vállalatok, amelyek az alacsony bérek extra profitjait élvezték az elmúlt évtizedekben, miként reagálnak az új helyzetben? Hol van a profit tűréshatár? Meddig erősödik a magyar szakszervezeti mozgalom, ami ilyen erős és számára pozitív példát még nem láthatott itthon, mint az elmúlt héten?

Szammer István | 2019.01.30 12:41

A Continental szállítószalagja mentheti meg a Föld halállományát

Az óceán halállománya jó ideig kimeríthetetlennek tűnt, azonban az 1960-as évek óta a halfogyasztás egy főre jutó adagja – ami földünk lakossága számára fontos proteinforrásnak számít – közel a duplájára emelkedett. Az óceánokat kizsákmányoltuk, az állományok mértéke így drasztikusan lecsökkent. Ma a világ halfogyasztásának közel fele édesvízi vagy sósvízi akvakultúrából, például a Norvég fjordoknál és öblöknél található lazacfarmokból származik.

ContiBlogger | 2019.01.22 12:33

Az ipar 4.0 kulisszatitkai a Modern Gyárak Éjszakáján

A Modern Gyárak Éjszakája program 2017-ben indult útjára azzal a céllal, hogy az érdeklődők számára bemutassa az ipar újdonságait, átírja a gyárakkal kapcsolatos sztereotípiákat, fejlődési iránymutatást adjon a kkv-k döntéshozói számára és jövőképet, karrierlehetőséget nyújtson a munkakeresőknek, valamint a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A Continental budapesti lokációja az előző évhez hasonlóan idén is csatlakozott az eseményhez, így a látogatók személyesen is találkozhattak az Ipar 4.0 újdonságaival a technológiai vállalat fővárosi gyárában.

ContiBlogger | 2018.12.06 06:02

Hirdetés

Lányok, legyetek mérnökök!

Talán nem sokan tudják, de van a tudományos és műszaki pályán dolgozó nőknek is napja, amit október közepén Ada Lovelace előtt tisztelegve tartanak azzal a céllal, hogy elismerjék az ezen területen dolgozó nők teljesítményét. Ha nem is direktben (hiszen koedukált mérnökhallgatói csapatokról van szó), de az Autopro október 17-én indult háromnapos mérnökversenye is teret ad a műszaki pályára készülő lányoknak.

Pardavi Mariann | 2018.10.17 13:01

Hullámok hátán – Continental ContiTech Szeged Mérnök GP

A Continental szegedi telephelye idén nyáron is megrendezte a már hagyománynak mondható Continental ContiTech Mérnök Grand Prix-t, ahol az ország legtehetségesebb és legelhivatottabb mérnök hallgatói mérhették össze tudásukat.

ContiBlogger | 2018.09.18 14:11

Hogy kerül a művészet és a sportolás az autóiparba?

A járműipar számára funkcionális komponenseket és rendszereket fejlesztő és gyártó Continental egység, a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. három kollégája mesélt arról, hogy hogyan kerültek kapcsolatba a művészettel és a sporttal, és hogyan alakult a kezdeti érdeklődésük igazi szenvedéllyé.

ContiBlogger | 2018.08.17 17:02

Naprakész tudású, fiatal mérnököt keres?

A Techtogether GTE Ipar napjai versenyünkre 17 csapat érkezik az ország 8 műszaki képzéssel foglalkozó egyeteméről, hogy összemérje tudását az Ipar 4.0 témakörre felépített programon.

Szammer István | 2018.05.18 08:35

Lesz szeme a jövő autójának?

Annyit előre elárulhatunk, hogy bizonyos értelemben igen, méghozzá több is! A jelenleg rohamosan fejlődő asszisztált vezetési funkciók biztosításához is már több kamera és tucatnyi szenzor látja, érzékeli a jármű környezetét. Az önvezetés megvalósításához ezen érzékelő rendszerek száma és teljesítménye, illetve az ezek által gyűjtött adatok valós idejű feldolgozására alkalmas számítógépek tovább kell, hogy fejlődjenek a mai technológiai szinthez képest.

ContiBlogger | 2018.03.27 14:04

3D nyomtatólabor nyílt a győri Audiban

Csökkenő gyártási idők, optimalizált alapanyagfelhasználás, feladatra szabott alkatrészek és alacsonyabb költségek. A 3D nyomtatás ezen előnyeit a gyártás egyre több területén ismerik fel, azonban az igazán gyors elterjedés gátja a különböző nyomtatási megoldásokat ismerő, tapasztalt szakemberek hiánya. A technológiát, amely egyre jobban átformálja az autóipart is, 2018 tavaszától az Audi szak- és továbbképző intézményében, az Audi Akadémián is oktatni fogják.

Nagy Tibor | 2018.03.12 10:30

Elektromos hajó a nulláról

A BME Solar Boat Team tagjaként az elektronikai csoportot vezetem az idei versenyszezonban. A csapattal napelemekkel ellátott, elektromos hajót tervezünk és építünk.

Ziegler András | 2018.03.01 15:50

Az elmúlt öt év a magyar járműipar legszebb időszaka volt

A magyar autóipar 2012-ben 107 ezer embert foglalkoztatott és 4 500 milliárd forintot termelt a magyar GDP-hez a KSH adatai szerint. Azóta, öt év alatt az iparágban foglalkoztatottak száma 54%-kal emelkedett, míg a járműipari termelés értéke 82%-kal nőtt 2012-höz képest.

Szammer István | 2018.02.26 15:05

Innovatív megoldások a hétköznapokban

Munkánknak köszönhetően lesz az innováció a hétköznapok része. Munkakörömet tekintve rendszer- és folyamatintegrátor vagyok az Audi Hungariánál Győrben.

Németh András | 2018.02.15 11:18

Két és négy keréken Németországban

Látványos trükkök, jó sztorik és persze néhány kisebb zúzódás. Profi freestyle mountain bike versenyzők nekivágtak egy nagy német körútnak.

ContiBlogger | 2018.01.03 13:30

A siker 7,5 milliárd árnyalata

Cikkem első két részéből megtudhattuk, hogy mit értünk coaching alatt, honnan ered a kifejezés, hogyan és miért terjedt el Magyarországon és mi a jelenlegi helyzet, valamint, hogy hol, mikor és miért érdemes coachingot alkalmazni. Cikksorozatom harmadik, befejező részében arra keresem a választ, hogy mitől (lehet) sikeres egy coaching.

Sándor Andrea | 2017.11.29 08:48

Az életünk múlhat a gumiabroncsokon

A téli gumiabroncs használatának szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor az életünk múlhat rajta. A Continental Vision Zero küldetésének is a biztonság az egyik legfőbb eleme, ezért a Continental családi napján vezetéstechnikai tréningen vehettek részt az érdeklődők a Hungaroringen található a Groupama Tanpályán a november 11-12-i és 18-19-i hétvégén.

ContiBlogger | 2017.11.24 16:07

1 2 3 4 5 6 7

Kiemelt Partnereink