Autopro Blog Két és négy keréken Németországban

Két és négy keréken Németországban

ContiBlogger | 2018.01.03 13:30

Két és négy keréken Németországban

Látványos trükkök, jó sztorik és persze néhány kisebb zúzódás. Profi freestyle mountain bike versenyzők nekivágtak egy nagy német körútnak. Danny MacAskill és Martin Söderström tavaly nyáron felpakolták a bringáikat, és útnak indultak. Hogy mi lett ennek az eredménye? Természetesen nagyszerű biciklizés és érdekes történetek.

Hirdetés

Németország ahonnan a Conti gumiabroncsok származnak számos remek terepet tartogatott a két bringásnak Hamburgban, Goslarban és Berlinben. Olyan is előfordult, hogy a két kereket négyre cserélték: ki akarták próbálni a Contidrom tesztpályát a régi furgonjukkal.

– Ha útnak indulsz, érdemes a barátaiddal együtt utazni, mert így minden sokkal izgalmasabb! Martinnal már évek óta tervezgettük, hogy felkerekedünk, és végül eljött ez a nap is. Hamburgban kezdtünk, amit a világ egyik legjobb városának tartok, és bár egész nap esett az eső, ez sem vette el a kedvünket a szórakozástól és biciklizéstől. Vicces volt, amikor a Contidromban a fantasztikus sportkocsik elhúztak mellettünk, azt pedig kimondottan élveztük, amikor az öreg furgont is próbára tehettük a tesztpályán. Azonban nekem az volt a csúcs, amikor láttam Martint a berlini Mellow Parkban kerekezni. Mindent összevetve, remekül éreztük magunkat, és hamarosan újra felkerekedünk – emlékezett vissza a különleges utazásra Danny MacAskill, aki egyébként szorosan együttműködik a Continental mérnökeivel, és segíti őket a kerékpár gumiabroncsok fejlesztésében.

Látványos trükkök két keréken

Idén 10 éve annak, hogy profi freestyle mountain bike versenyző lettem. Ezt nem lehetett volna jobban megünnepelni, mint így, hogy körbe utaztam Németországot a világ egyik legjobb és legkreatívabb versenyzőjével. Visszatekintve az útra, 100%-ig biztos vagyok abban, hogy egy országot két és négy keréken bejárva lehet a leginkább megismerni. Nem számított, hogy milyen napszak van, hogy éppen zuhog-e az eső, vagy, hogy merre járunk, mindvégig fantasztikus élményekben volt részünk. Hálásak vagyunk a Continentalnak, hogy segített minket ezen az úton, hiszen ez egy olyan kaland volt, amire egész életünkben emlékezni fogunk idézte fel Martin Söderström.

Kiemelt Partnereink