Autopro Blog Világrekord Continental talpakkal: síugró sáncon felfelé szaladni

Világrekord Continental talpakkal: síugró sáncon felfelé szaladni

ContiBlogger | 2018.04.19 12:14

Világrekord Continental talpakkal: síugró sáncon felfelé szaladni

Nem, nem írtuk rosszul, ebben az esetben valóban nem gumiabroncsok, hanem cipőtalpak kerültek a figyelem középpontjába. Ősszel rendezték meg a ContiGripRunt, ahol nem kisebb feladat teljesítésére vállalkoztak a versenyzők, mint egy 37 fokos meredekségű síugró sánc megmászására. Felfelé. Cipőben.

Hirdetés

Az ötlet elsőre talán képtelenségnek tűnhet, hiszen többnyire azt is csodálkozva figyeljük, amikor síelők hatalmas sebességgel száguldanak le a sáncon léceikkel. Éppen ezért nehéz volt elképzelni, hogy valaki felfelé meg tudja tenni ezt az utat, ráadásul cipőben.

A 25 éves Johannes Rydzeket és a 22 éves Alexander Schauert Continental talppal ellátott cipők segítették abban, hogy teljesíteni tudják a „Guinness World Records” által meghatározott maximális, 35 másodperces időt. Így történt, hogy a világrekord érdekében alig több mint fél percük volt feljutni a 72 méter magas síugró sánc tetejére.

A versenyzőknek nagyon nagy szükségük volt a tökéletes tapadásra, hiszen elmondásuk szerint különösen az utolsó métereket volt hihetetlenül nehéz megtenni a sima felületen. A gumiabroncsokat is gyártó Continental technológiai vállalat és a világhírű cipőmárka, az Adidas együttműködésének célja éppen az, hogy minél jobb tapadású cipőket készítsenek, amelyek akár extrém körülmények között is állják a sarat.

A ContiGripRun világrekordot Rydzek döntötte meg, ugyanis mindössze 27,69 másodperc alatt sprintelt fel a síugró sánc tetejére. A nem mindennapi teljesítmény természetesen a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Kiemelt Partnereink