Autopro Blog 3D nyomtatás, defekttűrő abroncs és drónos képfelismerés a Kutatók Éjszakáján

3D nyomtatás, defekttűrő abroncs és drónos képfelismerés a Kutatók Éjszakáján

ContiBlogger | 2018.10.30 15:37

3D nyomtatás, defekttűrő abroncs és drónos képfelismerés a Kutatók Éjszakáján

A Continental 2018-ban is részt vett a Kutatók Éjszakáján, ezúttal vállalatunk négy hazai telephelyén – Veszprémben, Makón, Szegeden és Budaörsön – igyekeztünk az érdeklődők számára közelebb hozni a tudományt játékos vetélkedőkkel és érdekes szakmai programokkal.

Hirdetés

Veszprémi gyárunkban a gépi látásmód témakör került a figyelem középpontjába, a résztvevők megnézhették az Arduino és Lego robotok működését, illetve a drónos képfelismerés metodikáját. Az esemény egyik legnépszerűbbje egy AMG Mercedes volt, amiben a látogatóink megtapasztalhatták a radarok működését, és anélkül állhattak meg egy akadály előtt, hogy ráléptek volna a fékpedálra. Emellett egy BMW M3-at is megcsodálhattak, amiből mindössze 67-et gyártottak a világon, a benne lévő fékrendszert pedig vállalatunk, a Continental mérnökei fejlesztették ki.

A makói programjaink során kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek az ipari kamerás vizsgálatok jelentőségével, hogy a termelésben egy ipari kamerával miként lehet leellenőrizni egy-egy darabot, valamint a 3D nyomtatásról és annak gyakorlati jelentőségéről is szó esett.

Szegeden a ContiTechnél idén is több különböző játékos és kreatív feladattal vártuk az érdeklődőket, hogy közelebbről is megismerkedhessenek a gumival és az abból készült termékekkel, így mindenki, aki kíváncsi volt a szegedi egységünk programjaira, megtudhatta, hogy nyúlik a gumi, fut a gumi, és ráadásul még szobrászkodni is lehet vele.

A budaörsi lokációjának standjánál több száz felnőtt és gyerek próbálta meg kilyukasztani a Continental ContiSeal defekttűrő abroncsunkat, azonban senki sem ját sikerrel – pedig voltak, akik igazán elszántan próbálkoztak. A bátrabbak a gumiabronccsal kapcsolatos tudásukat is tesztelhették kvíz formájában, amelye eredményeit természetesen ajándékokkal jutalmaztunk.

A Kutatók Éjszakája minden évben remek lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők számára megmutassuk összetett, színes, innovációkkal teli iparágunkat, amelyben folyamatosan szükségünk van felkészült, nyitott, a legújabb fejlesztések iránt érdeklődő szakemberekre. Örülünk, hogy a látogatóink számára megmutathattuk, hogyan dolgozunk nap, mint nap biztonságos közlekedés jövőjén.

Kiemelt Partnereink