öntöde

Automatizálással és új üzemmel küzd a munkaerőhiány ellen a bicskei öntöde

A bicskei Magyarmet Finomöntöde Kft.-t is komoly kihívások elé állította a munkaerőhiány. Ez indokolta azt is, hogy egyre inkább az automatizálásban keressenek lehetőségeket. 2018 őszén új üzemet nyitottak Sárbogárdon. Győri Imre ügyvezető igazgatóval beszélgettünk, aki elárulta, hogy a helyszín kiválasztásánál fontos szerepet játszott az is, hogy ebben a térségben jóval több szabad munkaerő áll rendelkezésre.

Szabó Fanni | 2019.02.12 12:42

Új üzemet nyit a Magyarmet Finomöntöde Kft.

Növekszik az európai és a magyar gazdaság is, egyre több a megrendelés, magasabbak az elvárások, szorosabbak a határidők. Ez két lehetőséget hagy a vállalatoknak: automatizálásra vagy létszámbővítésre van szükség. A Magyarmet mindkét területen tesz lépéseket.

autopro.hu | 2018.10.19 11:33

Felpörgött az öntödei iparág, a siker kulcsa a fejlesztés

Bőséges megrendelésekkel látja el a magyar öntödéket a hazai autóipar. A felfutásban a legfelkészültebbek tudnak részt venni, de a konjunktúrához még azok a vállalatok is csatlakozhatnak, amelyek hajlandók tanulni és befektetni. Varga László, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Öntészeti Intézetének vezetője adott interjút.

Kuthi Áron | 2018.10.18 15:38

Szakembereket képez magának a győri alumíniumöntöde

Felavatta új, duális képzési központját a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. A járműipari fémalkatrészgyártó főszakmán túl elsősorban a szerszámkészítés, fémmegmunkálás és karbantartási technikusi szakmák területén nyújt képzést a vállalat.

Szabó Fanni | 2018.02.27 08:30

Azt a céget vezeti, ahol a zsebpénzét kereste gyerekként

A Magyarmet precíziós öntvényeket, beépítésre kész alkatrészeket gyárt egyebek mellett a BMW számára. A vállalatnak egyelőre két igazgatója van: ifj. Győri Imrével arról beszélgettünk, mikor veszi át teljesen az öntöde irányítását édesapjától.

Szabó Fanni | 2018.02.20 08:33

A 3D nyomtatás megoldást kínál az öntészet problémáira?

Az additív technológiák a nyakunkon vannak: már nem csak műanyag alkatrészeket lehet additív technológiával gyártani, hanem fémet is. Ennek óriási hatása lesz az öntészetre. Ez a Ipar 4.0 talán legnagyobb jelentőségű alkalmazása. Braun Zsolttal, a hengerfejeket gyártó Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. műszaki igazgatójával beszélgettünk.

Pardavi Mariann | 2017.06.08 06:28

Szymon Adamczyk: A Jaguarnak fog alumíniumot szállítani az Alumetal

A régi jó lengyel-magyar barátság is számításba jött, mikor Komárom mellett döntött a lengyel alumínium-feldolgozó cég, az Alumetal, amelynek első külföldi befektetése a magyar-szlovák határon található városba vezetett. Nagyon kellett ide a beruházás, mivel a Nokia üzem bezárása nagy kiesést jelentett a városnak és a munkavállalóknak is. Az első Magyarországon eltöltött félév mérlegét Szymon Adamczyk, az Alumetal igazgatósági tanácsának elnöke vonta meg.

Uzoni Ábel | 2017.04.28 11:05

1 2

Kiemelt Partnereink