Gyártósor Három pályázatot írt ki a Magyar Öntészeti Szövetség

Három pályázatot írt ki a Magyar Öntészeti Szövetség

autopro.hu/P.B. | 2022.02.10 16:22

Három pályázatot írt ki a Magyar Öntészeti Szövetség

Fotó: Magyarmet Finomöntöde Kft.

A MÖSZ az öntészet területén kiemelkedő szakmai tevékenység ösztönzésére, az öntészet területén dolgozó, a pályázat benyújtásakor még 35 évesnél fiatalabb szakemberek kiemelkedő, önálló munkájának elismerésére, valamint a magyar öntészet fejlesztésében, művelésében, a szakma hírnevének öregbítésében hosszú éveken át kifejtett kiemelkedő, eredményes szakmai munka díjazására írt ki összesen három pályázatot.

Hirdetés

A MÖSZ, vagyis a Magyar Öntészeti Szövetség hagyományosan, minden évben három díjra ír ki pályázatot, melyekre az idei évben március 25-ig lehet jelentkezni. A pályázatokat még március végén elbírálják, a díjakat pedig a MÖSZ éves rendes közgyűlésén adják át. 2022-ben is kiosztásra kerül a MÖSZ-díj, a Kiváló Fiatal Öntész MÖSZ-díj, valamint a MÖSZ Életmű díj.

MÖSZ-díj

A pályázat benyújtására jogosultak a MÖSZ-tag társaságok, illetve azok adott témában közreműködő szakértői csoportja, valamint az öntészet területén vagy érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett személyek. Kivételesen indokolt esetben díjat kaphat közösség, illetve egyén is pályázaton kívül olyan beérkezett javaslat alapján is, melyet a kuratórium többsége támogat.

A pályázat kategóriái:

  • kiemelkedő társasági teljesítmény,
  • beruházás célú műszaki fejlesztés területén elért kimagasló eredmény,
  • eredményes technológia, illetve gyártmányfejlesztés,
  • példamutató eredmény a környezetvédelem területén,
  • kiváló szellemi alkotás (szakirodalmi munkásság, tudományos eredmény)

Kategóriától függetlenül évente maximum két díj - egy közösségnek és egy egyéni pályázónak - adományozható. A pályázat formai követelményei megegyeznek a korábbi évek díjaival, és ide kattintva olvashatók.

Kiváló Fiatal Öntész MÖSZ-díj

A díjat kategóriától függetlenül évente csak egy személy nyerheti el, olyan fiatal szakember, aki a pályázat benyújtásakor még nem töltötte be a 35. életévét. A pályázat benyújtására jogosult minden MÖSZ-tag társaság vezetése, MÖSZ-tag társaság adott témában közreműködő munkacsoportja, szervezeti egysége, valamint az öntészet területén vagy érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett személy. A jogosultak javaslatot tehetnek egy személyre, akár saját magukra is.

A pályázat kategóriái:

  • kiváló szellemi alkotás (szakirodalmi munkásság, tudományos eredmény).
  • fejlesztés (beruházási, technológiai, illetve gyártmányfejlesztési) területén elért kimagasló eredmény.
  • kiemelkedő eredmény a környezetvédelem területén.
  • kiemelkedő munkateljesítmény a termelés területén

A pályázat formai követelményei megegyeznek a korábbi évek díjaival, és ide kattintva olvashatók.

MÖSZ Életmű díj

Évente legfeljebb egy díj kerülhet átadásra. A kiíró szerint az Életmű-díj erkölcsi elismerést jelent. A díjjal járó bronz szobrot a Caster Kft. ajánlotta fel. A bronz szobor márvány talapzatára helyezett rézlemezen rögzítésre kerül a díjazott neve és a díj odaítélésének időpontja. Az Életmű díjra egyén, illetve szakmai kollektíva is javaslatot tehet. A javaslat benyújtásához aktív jelölt munkahelyi vezetőjének írásbeli támogatása szükséges. A díj odaítéléséről a MÖSZ elnöksége – a Kuratórium javaslata alapján – titkos szavazással, egyszerű többséggel dönt.

Életmű díjban részesülhet az a személy, aki a hatvanadik életévét betöltötte, hosszú évekig a magyar öntészet területén végzett kiemelkedő, eredményes munkát, az öntész társadalom megbecsülését élvezi, és tevékenységének pozitív hatása az egész magyar öntészetre kihatott.

Mindhárom fenti pályázat beadási határideje 2022. március 25., minden esetben írásban vagy elektronikus úton lehet jelentkezni. Írásban a 1211 Budapest, Öntöde u. 10. címen, míg elektronikus formában [email protected] emailcímen lehet leadni a pályázatokat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink