• Cégadatok

    Cégadatok

    • Alapítás éve 2009
    • MAJOSZ Tag: Nem
    • MAGE tag: Nem
    • Bevétel 2022: E Ft
    • Tulajdonos:
    • Igazgató: Moós Zsolt
    • Minőségirányítás: AL-2494 számú. Akkreditált Felnőttképzési Intézmény
    • Létszám - 2022

    Székhely

  • Tevékenységek

    Ismertető

    Az MTM a Methods Time Measurement kifejezés rövidítése, magyarul módszeridő mérés. A módszeridő azt jelenti, hogy egy meghatározott munka elvégzéséhez szükséges idő a tevékenységhez kiválasztott módszertől függ.
    Röviden:
    „A módszer határozza meg az időt”

    Az MTM olyan eljárás, mely
    a mozgásfolyamatot standard folyamatelemekre bontja,
    a mozgás kivitelezésénél fennálló befolyásoló tényezőket rögzíti és
    a folyamatelemekhez szabványos időértékeket rendel.

    Ezzel a módszerrel a munkafolyamatok különböző kialakítási lehetőségei már tervezési fázisban összehasonlíthatók, és kiválasztható a legjobb megoldás. (best practice-orientáció)

    Az MTM standardizált építőelemeivel történő analitikus vizsgálatattal meghatározható a munkafolyamatok (üzleti folyamatok) optimális kialakítása és időszükségelete. Ezáltal a tevékenységről teljes képet alkotva az MTM lehetővé teszi a teljes értékteremtési folyamat mentén a kialakítási tartalékok (szük keresztmetszet) felismerését és realizálását.

    Ezért az MTM a termelési- és logisztikai vállalatoknál éppúgy alkalmazható, mint a karbantartási és szolgáltatási területeken. A szolgáltatási szektorban is elmondható az MTM-ről: akár pénzügyi szolgáltató, akár hatóság, egészségügyi intézmény vagy ipari adminisztrációt végző vállalat – az üzleti folyamatai az MTM MOS-eljárással átláthatóvá tehetők és pontosan leírhatók. Bővebben

    Az MTM - mint a munka- és időgazdálkodás eszközrendszere -, más elemi időállandós rendszerekkel összehasonlítva világszerte a legjobban elterjedt. Az MTM a folyamatokat szisztematikusan tagolja, rendszerezi és láthatóvá teszi a befolyásoló tényezőket. Azt a célt követi, hogy a munkarendszereket kezdettől kezdve helyesen alakítsák ki. Bővebben
    Az 1940-es években megalkotott MTM-1 alapján további építőelem-rendszereket fejlesztettek ki különböző folyamattípusok (tömeggyártás, sorozatgyártás és egyedi gyártás) számára. Így az MTM a vállalatok számára világszerte egységes standard a manuális munkafolyamatok leírására és kvantifikálására. Már a 90-es években megkezdődött az MTM fokozatos átalakulása elemi időállandós rendszerből termelékenység-menedzsment rendszerré.

    Az MTM eszközei lehetővé teszik a legnagyobb hatékonyságú eljárások meghatározását (benchmark), mivel az értéket nem képző alapmozdulatok csökkenthetők vagy megszüntethetők, a termelékenység maximalizálható (költségek elkerülése költségcsökkentés helyett alapelv). Az MTM időmenedzsment-rendszerével egyértelmű és áttekinthető időstandardokat lehet megállapítani. A többrétegű időstruktúrával a legkomplexebb termelési eljárások is leképezhetőek, melyek a klasszikus időfelvételi technikákkal komoly kihívást jelentenek. Bővebben
    Az MTM Szövetség az üzleti világ örökké növekvő igényeihez mérten folyamatosan fejleszti eszközeit, hiszen a verseny, az innováció sosem áll meg. Ez ösztönözte a folyamatoptimalizáló eszközök kifejlesztését az alap(terv)fázisokra, azaz konstrukció-tervezés, folyamat-tervezés vagy üzlet tervezés szintjére. Ennek eredményeként egy 3 lépésből álló tervkoncepciót fejlesztettünk ki, mely azelőtt képes a folyamatokban rejlő optimalizálási lehetőségeket feltárni mielőtt még bevezetésre kerülnek.

    Az MTM eszközöket alkalmazva a megvalósítható az erőforrások jobb kihasználása, költségmenedzsment valamint hatékonyság és termelékenység növelés. A felhasználók szerint az MTM pozitív hatással van az üzleti teljesítményre!

    Az MTM kiválóan együtt alkalmazható a LEAN, Six Sigma, Kaizen, TPM, SMED, REFA módszerekkel.


    Referenciák

    AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.
    Benteler Autotechnika Kft.
    Bosch Rexroth Pneumatika Kft
    ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.
    Elcoteq Magyarország Kft.
    Festo Am Kft.
    Flextronics International Kft.
    Hoffmann Carbon Kft.
    Infineon Technologies Cegléd Kft.
    Luk Savaria Kft.
    MAGNA STEYR ECH Kft.
    Magyar Posta Zrt.
    Nokia Komárom Kft.
    Richard Fritz Kft.
    Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.
    Robert Bosch Power Tool Kft.
    Rudolph Autóipari és Logisztikai Kft.
    Veritas Dunakiliti Csatlakozástechnikai Kft.
    VISTEON HUNGARY Kft.
    W.E.T. Automotive Systems Magyarország Kft.


  • Gallery

  • Cikkek

    Ingyenes előadásokkal vár a Techtogether Automotive Hungary!

    Karrierépítés viselkedéselemzéssel, ipari kapuk prediktív digitális szolgáltatással, munkaoptimalizálás MTM-mel és még további izgalmas témákban várják előadások május 7-8. között a Techtogether Automotive Hungary-n, a Hungexpo-n. Regisztráljon díjmentesen!

    Szammer Nikolett | 2024.04.24 08:22

    Fejlessze munkafolyamatait, vegyen részt az MTM UAS képzésén!

    Június 28. – július 2. között oktatást tart az MTM, melynek célja a sorozatgyártás manuális munkafolyamatainak optimalizálására, elemzésére szolgáló MTM-UAS eljárás alkalmazási készség szintű elsajátítása.

    autopro.hu/Sz.N. | 2021.06.22 17:23

    Így megy a folyamat és gyártósor optimalizálás MTM alapokon

    Cégünk a nagy mennyiségű gyártás miatt, nagyon fontosnak tartja a hatékony termelést. Jellemző a folyamatos bővítés, fejlesztés és gyakran jelennek meg új termékek is a palettáinkon. Legtöbb gyártósorunkra jellemző a jól követhető anyagáram, kiegyensúlyozott folyamatok és optimális munkahely kialakítás.

    Kárpi Szabolcs | 2020.09.01 10:16

    Industrial engineering szakmai napot tart az MTM

    November 16-án rendezi az MTM Hungária Egyesület a 9. Industrial Engineering Szakmai Napot, ahol MTM szakemberek különböző országokból és világszerte eltérő területekről számolnak be industrial engineering tapasztalataikról.

    MTM | 2018.10.29 14:25

    Nagy hiány van analízisben jártas mérnökökből

    Felvettünk egy különleges szemüveget, hogy azon keresztül vizsgáljuk meg a hazai nagyvállalatok általános termelési jellemzőit. Bőven akad lehetőség a hatékonyság és az ergonómia növelésére.

    Gégény István | 2015.12.16 11:59

    Legyen Ön is Európai Ipari Mérnök! (x)

    A képzés célja olyan gazdasági és menedzsment képességekkel, készségekkel felvértezni gyakorló műszaki szakembereket/vezetőket, melyek biztosítják, növelik saját és munkaadójuk hazai és nemzetközi versenyképességét.

    autopro.hu | 2014.10.14 10:04


Kiemelt Partnereink