Szolgáltatók A Lean módszer elsajátításában segít az MTM

A Lean módszer elsajátításában segít az MTM

autopro.hu | 2024.05.02 09:25

A Lean módszer elsajátításában segít az MTM

Fotó: Pixabay

A résztvevő képes lesz alap szintű értékáram elemzés (VSM) elkészítésére, a fejlesztési javaslatok szemléltetésére (VSD), ezekből szabványos munkadokumentumok, eljárási utasítások kreálására, illetve a betanítás és a kollégákkal kapcsolatos kommunikációs kérdések kezelésére.

Hirdetés

A képzés célja, célcsoport

A Toyota módszer részletes megismertetése a résztvevőkkel. Az alapelvek, s a hozzájuk kapcsolódó eszközök bemutatása, azok mély megértése, hogy az alkalmazó saját cégénél is magabiztosan integrálni tudja a megszerzett ismereteket. A képzés célcsoportja a gyártó mérnökök, vezetők, termeléstervezők.

A tanfolyam tematikája

A Lean módszer részletes bemutatása, fejlődéstörténete, illetve a szemlélet átemelésével kapcsolatos buktatók feltárása, megoldási javaslatokkal.
Gyakorlati példákon keresztül egy, a résztvevők által modellezett gyártási rendszeren kerül bemutatásra az összes alapelv (húzóelv, pazarlások elkerülése, átláthatóság, szabványosítás, stb.).
Módszertan:

A képzés elméleti részeit mindig gyakorlat/szimulációs játék követi, mely a csapattal interaktív módon ismerteti meg az egyes elemeket. A cél, hogy ne a gyártás egy-egy elemét kiemelve, hanem a teljes termelési folyamatot szem előtt tartva alakítsuk ki fejlesztéseket. A tanfolyamon MTM-1/UAS/MEK építőelemrendszer segítségével határozzuk meg a szükséges ráfordítási időket és hasonlítjuk össze a különböző fejlettségi szintek hatékonyságát.

Időpont: 2024.05.08. (szerda)

Helyszín: MTM Hungária Egyesület Csengery u. 78. I/9 Kapucsengő: 9.

A képzéssel kapcsolatos további információkért látogasson el az MTM-Hungaria weboldalára!

További szakmai események megtekintéséhez keresse fel az autopro.hu Eseménynaptárát!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink