Szolgáltatók Bővítené magyar nyelvű képzéseit az MTM Hungária

Bővítené magyar nyelvű képzéseit az MTM Hungária

Pörge Béla | 2022.01.02 12:22

Bővítené magyar nyelvű képzéseit az MTM Hungária

Fotó: Pixabay

Dunajcsik Zoltán, az MTM Hungária elnöke az autopro.hu-nak adott interjúban beszélt a szervezet idei évéről, elmondta, mi volt a legfontosabb esemény az MTM Hungária számára, valamint a jövői évi tervekről is említést tett.

Hirdetés

- Milyen évet zár idén az MTM Hungaria? Mekkora volt a forgalmuk?

- A körülményekhez képest sikeres évet zártunk, pénzügyileg közepesnek nevezném az évet. 2019-hez képest rosszabb, a tavalyihoz képest azonban jobb évünk volt, tanfolyamaink száma elérte a harmincat.

- Indítottak új képzéseket? Mennyire álltak át online működésre?

- Igen, még tavaly szerettük volna elindítani az MTM alapokra épülő lean képzéseinket, erre végül idén került sor.

Emellett az MTM-Alkalmazó workshopot kihelyezve indítottuk el: a projektpélda ez esetben egy megoldandó céges feladat az MTM eljárás gyakorlatban történő felhasználásával. A záróvizsga egyben a projekt bemutatása a menedzsmentnek, melyből kiderül, miként képesek a résztvevők MTM építőelemek használatával megoldani az üzemi problémákat.

Néhány képzést pedig webináriumi keretek között voltunk, illetve vagyunk kénytelenek megtartani. Az MTM-Logisztika képzéseinket átstrukturáltuk.

Dunajcsik Zoltán, az MTM Hungária elnöke.

Dunajcsik Zoltán, az MTM Hungária elnöke. | Fotó: MTM Hungária

- Hogyan változott a képzéseik népszerűsége a járványhelyzet alakulásával?

- A tavalyi visszaesést követően szerencsére ismét töretlen képzéseink népszerűsége. Az átlátható, mérhető, hatékony folyamatokra és a termelékenység menedzsmentre továbbra is szükség van. Az év első felében elsősorban a tavalyról elmaradt képzések pótlása volt a jellemző, de ez év közben megváltozott.

Globálisan már meghaladtuk a járvány előtti résztvevői létszámot, a számok szintjén ez több mint 4000 tanúsítvány kiállítását jelenti, ebből az MTM Hungária aránya körülbelül négy százalék.

- Tapasztaltak erőteljes keresletnövekedést bizonyos képzések esetében?

- Igen, az MTM-Alkalmazó és az angol nyelvű képzések esetében.

- Mi volt a cég legfontosabb eseménye az idei évben?

- A hamburgi MTM-Summit, amire október 21-22-én került sor. A hibrid konferenciára közel ötszáz ember volt kíváncsi, többségében online résztvevők voltak jelen. A világ számos pontjáról érkező szakértők beszámoltak az MTM alkalmazás legjobb gyakorlatáról a gyártásban, a logisztikában és a feldolgozóiparban, kiemelték a gazdaságosság és az ergonómia közötti feszültség területét, megvitatták a globális oktatási és képzési koncepciókat, valamint a jövő termeléstervezésének legfontosabb elemeit.

- Milyen tervekkel várják az új évet?

- Szeretnénk többek között megrendezni nyáron a pandémia miatt elhalasztott IE szakmai napot, valamint magyar nyelven elérhetővé tenni az MTM-HWD építőelem-rendszert. A HWD (Human Work Design) eljárás egyidejűleg biztosítja egy folyamat szabványos folyamatleírását, időszükségletét és ergonómiai (biotechnikai) értékelését.

Szintén szeretnénk magyar nyelven elérhetővé tenni az MTM-MOS építőelem-rendszert és az MTM-1 Alap online képzést. A MOS (MTM Office System) eljárás indirekt területeken (szolgáltatás, adminisztráció) biztosítja a szabványos folyamatleírást és a tevékenységek idejét, átláthatóságát.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink