Gyártósor IO-Link: a modern automatizálás alapköve?

IO-Link: a modern automatizálás alapköve?

autopro.hu/D.Á. | 2024.07.03 12:22

IO-Link: a modern automatizálás alapköve?

Fotó: Syntegon

Az IO-Link kommunikációs protokoll használata a gyárakban figyelemre méltó terjedést mutatott az elmúlt években. Zökkenőmentesen integrálható a meglévő vezérlőarchitektúrákba és nagyban javítja a folyamatok átláthatóságát, de vajon miért elengedhetetlen az alkalmazása a modern ipari automatizálásban?

A világon összesen munkába állított IO-Link csomópontok száma 2023-ban elérte az 51,6 milliót. Tavaly 15,9 milliót installáltak, ami 2022-höz képest 89 százalékos ugrást jelent. Ez a növekedés nem jelent meglepetést azoknak az üzemeknek, amelyek sikerrel használják az IO-Linket a közvetlen gépadatok kinyerésére, mint a konfigurációs és azonosítási adatok és a diagnosztikák.

Mi is ez pontosan?

Az IO-Link a világ első sztenderdizált bemenet/kimenet technológiája, amelyet szenzorok és aktuátorok kommunikációjára és automatizált rendszerekbe való integrálására hoztak létre. A fieldbus-szal ellentétben ez nem egy szabadalmaztatott kommunikációs protokoll, hanem egy elismert nemzetközi szabvány (IEC 61131-9), amely biztosítja a kompatibilitást és együttműködést különböző gyártók termékei között.

Az említett szabvány szerint az IO-Link egy pontok közötti kommunikációs protokoll, ami azt jelenti, hogy közvetlenül kapcsol össze eszközöket. A telepítés folyamata tehát egyértelmű, mert ugyanazokat a vezetékeket és csatlakozókat használja, amiket a mérnökök már jól ismernek. Az IO-Link kétirányú kommunikációt biztosít, vagyis a vezérlőrendszer és a vezérelt eszköz között oda-vissza zajlik az információcsere. Folyamatosan, valós időben érkeznek adatok a végzett folyamatról és a gép diagnosztikájáról a szenzoroktól és aktuátoroktól, precízebb irányítást és gyorsabb hibajavítást lehetővé téve.

A lényeg, hogy egy IO-Linkkel támogatott eszköz, vagyis egy intelligens szenzor, aktuátor vagy mechatronikai komponens a meglévő csatlakozási technológiát használja, de feljavítja azt okos kommunikációs képességekkel, amik az automatizált rendszert hatékonyabbá és érzékenyebbé teszi. Az IO-Linket állítólag ugyanolyan egyszerű használni, mint a hagyományos, háromeres vezetékekkel dolgozó összeállításokat, de erősebb és sokoldalúbb. Egy tipikus rendszer egy úgynevezett IO-Link master vezérlőegységből, IO-Link-vezérelt eszközökből és az őket összekötő vezetékekből áll.

Miért fontos?

Gyakori tévhit az IO-Linkkel kapcsolatban, hogy le tudja majd váltani az EtherNet/IP vagy Profinet platformokat, pedig valójában egy kiegészítő hálózati technológiáról van szó, amely jobb általános teljesítményt és megbízhatóságot kölcsönöz a rendszereknek. Az IO-Linket egy egyszerű, univerzális, nyitott szabványnak álmodták meg, melynek célja az okos szenzorok és intelligens eszközök összeköttetése a gyárakban. Nincs szükség hozzá speciális vezetékekre vagy csatlakozókra, sztenderd M12/M8/M5 vezetékekkel mindenki boldogulni fog.

A szenzorokkal és automatizálással foglalkozó Balluff blogján található analógia szerint úgy kell gondolni az IO-Linkre, mint az ipari automatizálás USB-jére, hiszen a fő cél a berendezések széleskörű elérhetősége mindenféle konfigurációban.

Öt érv az IO-Link használata mellett a géptelepítés során

Segít kommunikálni a berendezésekkel a legalacsonyabb szinten. Az IO-Link kétirányú kommunikációt tesz lehetővé a szenzorok, aktuátorok és alacsony szintű vezérlőrendszerek között. Az IO-Linkkel összekötött okoseszközök hőmérsékleti és leterheltségi adatokat, hibakódokat, konfigurációs és paraméteres problémákat is könnyedén közölnek.

Segít lecserélni az analóg jeleket digitálisakra, hogy megvalósulhasson a valós idejű monitorozás. Az IO-Link kommunikáció nyers szenzoros értékeken nyugvó, részletes diagnosztikai információkat szolgáltat, ezzel lehetővé téve a prediktív karbantartást és a gyors hibajavítást, ami kevesebb állásidőhöz, nagyobb megbízhatósághoz és magasabb élettartamhoz járul hozzá.

Nagyobb kompatibilitást tesz lehetővé a szabványos berendezésekkel. Az IO-Link szabványos, háromeres, árnyékolatlan vezetékeket használ, ami könnyíti a kábelezést és lejjebb tornássza a telepítési költségeket. Mivel nincs szükség speciális vezetékekre, csatlakozókra és bonyolult fieldbus hálózatokra, az installáció költséghatékony és egyszerű.

Gondoskodik a jobb eszközmenedzsmentről és adatminőségről. Az eszközök távolról is konfigurálhatók, ami gördülékenyebbé teszi a beállítási folyamatokat.

Magas léptéknövelési potenciált és rugalmasságot is kínál. Mindenféle méretű vállalat profitálhat az IO-Link nyújtotta előnyökből, mivel moduláris megközelítést tesz lehetővé a rendszerek tervezése során, és könnyű vele növekedni is. Új szenzorok és aktuátorok a teljes architektúra jelentős változtatása nélkül adhatók a rendszerhez.

Megoldás a jövőálló folyamatokért

A jövő technológiai vívmányainak befogadására tervezett IO-Link fejlett kommunikációs, diagnosztikai és távoli vezérlési képességeket kínál, emellett pedig könnyen integrálható. Szabványosított interfészek segítségével még több adat gyűjthető és használható fel az ipari folyamatok optimalizálására – foglalta össze a MachineDesign.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink