Gyártók Fájó döntés született a VW Csoportnál

Fájó döntés született a VW Csoportnál

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.02 10:20

Fájó döntés született a VW Csoportnál

Fotó: Porsche

A Volkswagen mindig is nagyon bőkezű volt, amikor a magasabb beosztásban lévő munkatársaknak cégautókat adott, azonban ennek az időszaknak most vége.

A Volkswagen Csoportnál dolgozó topmenedzsereknek eddig adott volt a lehetőség, hogy a csoport legtöbb márkája közül választhattak maguknak céges autót. Ezzel élve gyakori volt, hogy a cég topmenedzserei Porschékat választottak, azonban ennek a felhőtlen időszaknak most úgy tűnik, hogy vége.

A VW sajtóosztálya megerősítette a Bild információt, miszerint Porsche-tilalmat vezetnek be a vállalatnál. Ennek oka, hogy a munkatársak gyakran lepusztult állapotban adták vissza ezeket az autókat, amik ezáltal jelentősen veszítettek értékükből. Másrészt pedig a wolfsburgi vállalat költségcsökkentési programja is indokolja a döntést - a céges autók megrendeléseivel is rengeteget tud spórolni a vállalat.

A Bild értesülései szerint nem aratott osztatlan sikert a döntés, máris perek folynak a braunschweigi munkaügyi bíróságon. A menedzserek korábban legalább két járműre voltak jogosultak, a VW azonban szigorúan tartja magát a döntéshez, hiszen szerintünk „a felsővezetők közül aki mindenképpen Porschét akar vezetni, az magánúton is megengedheti magának." Az intézkedés egyébként 200 embert érint, de nem mindenkit: egy szűk kör - a Porsche vezetői és a vállalatcsoport igazgatósági tagjai - megtarthatják a jogosultságukat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink