Gyártók Az Audi Hungaria tanulója a VW Konszern legjobbjai között

Az Audi Hungaria tanulója a VW Konszern legjobbjai között

autopro.hu | 2024.07.05 13:21

Az Audi Hungaria tanulója a VW Konszern legjobbjai között

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

A Volkswagen Konszern minden évben nemzetközi szinten díjazza legeredményesebb szakmunkástanulóit a Best Apprentice Award díjátadó keretében.

Szakmai teljesítményének elismeréseként idén Veszprémi Ábel vehette át a díjat, aki az Audi Hungaria duális szakképzésének elvégzése óta a vállalatnál helyezkedett el karbantartóként.

„Immár több mint 20 éve sikeresen működtetjük partnerintézményeinkkel közösen duális szakképzésünket, melynek keretében eddig mintegy 2.500 diák szerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudást és végzett szakmunkásként. A képzés célja, hogy versenyképes szaktudással készítse fel a fiatalokat a munka világára – melyet később akár az Audi Hungaria munkatársaként is hasznosíthatnak. Szívből gratulálok a Volkswagen Konszern rangos Best Apprentice díjhoz Ábelnek és további szakmai sikereket kívánok neki immár vállalatunk munkatársaként”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria öt győri partnerintézményével közösen immár több mint húsz éve működteti a duális szakképzési modellt, mely rendkívül kiterjedt portfólióval rendelkezik: jelenleg 13 szakmát sajátíthatnak el a tanulók hat különböző ágazatban. A képzés során az oktatási intézményekben és a partnervállalatoknál párhuzamosan, egymást kiegészítve történik az elméleti és gyakorlati ismeretek átadása. Tanulmányaik befejeztével így a fiatalok versenyképes tudással, vállalati ipari kultúra és gyártási folyamatok ismeretével, releváns szakmai gyakorlattal léphetnek a munkaerőpiacra és kezdhetik meg szakmai karrierjüket.

A következő, 2024/25-ös tanévben összesen 220 diákkal indul a képzés az Audi Hungariánál. A diákok a vállalat több, mint 10 ezer négyzetméter alapterületű képzőközpontjában, valamint a motor-és járműgyár termelő területein sajátíthatják el választott szakmájuk fogásait. A legnépszerűbbek közé idén az automatizálással és IT-val kapcsolatos, valamint a gépipari szakmák tartoznak.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink