Autopro Blog Igazi luxusbusszal utazik a magyar válogatott a foci Eb-n

Igazi luxusbusszal utazik a magyar válogatott a foci Eb-n

Pörge Béla | 2024.06.15 08:18

Igazi luxusbusszal utazik a magyar válogatott a foci Eb-n

Fotó: MTI

Június 14-én elkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság, 15-én már a magyar csapat is pályára lép. A csapat kétszer Stuttgartban, egyszer Kölnben lép pályára, míg edzőközpontja Bajorországban, Weiler-Simmerbergben található.

Hirdetés

Mint ismert, június 14-e és július 14-e között kerül megrendezésre az egyik legfontosabb sportesemény, a labdarúgó Európa-bajnokság. Az esemény helyszíne Németország, azon belül tíz különböző stadion. A meccshelyszínek mellett a tornán részt vevő csapatok különböző edzőközpontokban töltik az idejüket a mérkőzések között – magyarul sok-sok kilométert kell utaznia a stáboknak ebben az egy hónapban. Erre részben az Eb főszponzora, a BYD biztosította autókkal kerül majd sor, ám a játékosok és az edzői stáb természetesen buszokkal utazik majd.

Bár a labdarúgó-szövetségek rendelkeznek saját buszokkal, az Eb-n nem ezeket használják majd, hiszen a legtöbben repülőgéppel érkeznek Németországba. A 24 résztvevő Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD típusú autóbuszokkal utazik majd a helyszínek között. Ezek a járművek az idén készültek Neu-Ulmban, Németországban. A járművek első bevetése lesz az Eb, a tornát követően egy részük a müncheni Autobus Oberbayern GmbH, másik részük a berlini BVB kötelékében áll majd forgalomba – derül ki az Omnibus News cikkéből.

A 24 autóbusz a gyárból fehér fényezéssel gördült ki, de a labdarúgó Eb-re természetesen külön dizájnt kaptak, melynek alapelemei megegyeznek, de az egyes válogatotthoz igazodik mindegyik.

Minden kényelmet megkapnak a játékosok

A buszok a turistabuszok csúcskategóriáját képviselik magas kényelmi szintjükkel, de a biztonság sem másodlagos szempont bennük: többek között aktív fékasszisztenssel, sávtartóval és a sofőr figyelmét követő rendszerrel is fel vannak szerelve.

A járművek megfelelnek az Euro VI-os környezetvédelmi normáknak, hajtásuk teljesítménye 428 lóerő. Teljesen automata PowerShift váltót kaptak a buszok. Természetesen klimatizált buszokról van szó, sőt, aktív levegőfilter is van rajtuk, amivel a fertőzésektől védi a jármű a fedélzetén tartózkodókat.

A magyar válogatott június 15-én Kölnben Svájc ellen kezdi meg a szereplését az Eb-n, ezt követően 19-én és 23-án Stuttgartban lép pályára – előbb házigazda németek, majd Skócia ellen.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink