Autopro Blog Ezeket az autós programokat ne hagyja ki, ha utazik az Eb-re!

Ezeket az autós programokat ne hagyja ki, ha utazik az Eb-re!

Pörge Béla | 2024.05.26 16:23

Ezeket az autós programokat ne hagyja ki, ha utazik az Eb-re!

Fotó: Wikipedia

Június 14-én veszi kezdetét a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság. A tornán a magyar válogatott is szerepel, a nemzeti tizenegy a csoportmérkőzések alkalmával Stuttgartban kétszer, Kölnben pedig egyszer lép pályára.

Hirdetés

Azok a szerencsések, akik rendelkeznek jeggyel a magyar válogatott valamelyik Eb-meccsére, bizonyosan már az utazásukat tervezik. Akár autóval, akár vonattal, esetleg repülővel közelítjük meg a meccshelyszíneket, érdemes több napot is ott tölteni, nem csak jönni és menni. Természetesen Stuttgart és főleg Köln is rendelkezik elég látnivalóval, de ezekben a városokban az autók szerelmesei is találnak maguknak programot!

Stuttgart a Mercedes-Benz otthona, még a város elsőszámú stadionja is a csillagos márka nevét viseli, de egyébként is a stadion szomszédságában található a Mercedes-gyár. S nemcsak a gyár, hanem a Mercedes-Benz Múzeum is. A Mercedes múzeuma hétfőnként zárva tart, egyébként minden nap délelőtt 9 és délután 6 között látogatható. A belépő felnőttek részére 16 euró, további 8 euróért vezetett túrákat tartanak.

A városban nem ez az egyetlen autómániásoknak kötelező program! Stuttgart ad otthont a Porsche Múzeumnak is, ami ugyanolyan nyitvatartással működik, mint a Mercedes Múzeum, azonban ezt a városon kívül, Zuffenhausenben találjuk, ahol a gyár is üzemel. A múzeumon kívül érdemes felkeresni a Porsche-gyár ajándékboltját is! Növeli az izgalmakat, hogy a Porsche Múzeumban mindig kiállítanak legalább egy olyan autót, amibe bárki beülhet.

Program ínyenceknek

Kölnben ugyan kevesebb ideje lesz a szurkolóknak, hiszen ott csak egy meccset játszik a magyar csapat, azért onnan sem kell autós program nélkül távozni! A városban található a Ford legnagyobb európai üzeme, de nem ez az igazi érdekesség!

2018-ban működik Kölnben a Motorworld, egy egészen csodálatos kiállítás különleges autókkal. A helyszín változó programokkal várja a látogatóit, de az állandó attrakció közé tartozik a Michael Schumacher-gyűjtemény a legendás versenyző Formula-1-es autóival, trófeáival és egyéb tárgyaival.

Merjünk nagyot álmodni!

Ha a magyar válogatott esetlegesen kiharcolja a továbbjutást a csoportjából, akkor több helyszínen is pályára léphet a helyezése és a többi csapat eredménye függvényében. Csoportgyőztesként Dortmund, másodikként Berlin várna a válogatottra, míg abban az esetben, ha a jobb harmadikok között végez Magyarország, akkor Köln, Frankfurt vagy München jöhet számításba.

A magyar válogatott június 15-én Svájc ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon Kölnben, június 19-én a házigazda németekkel, 23-án pedig a skótokkal játszik a nemzeti tizenegy, egyaránt Stuttgartban. A csoportból az első két helyezett továbbjut, a harmadik helyezettek közül pedig a legjobb négy jut tovább az összesen hatból. A csoportok negyedik helyén végző csapatok számára a csoportkörrel ér véget a torna. A döntőt július 14-én rendezik Berlinben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink