Gyártók Olcsó kínai autó érkezik Európába

Olcsó kínai autó érkezik Európába

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.05 17:17

Olcsó kínai autó érkezik Európába

Fotó: Chery

A kínai Chery Auto megkezdi értékesítését az Omoda 5 crossover SUV benzines változatának Olaszországban. Az autó ára 27.900 eurótól kezdődik, miközben az autógyártó felméri lehetőségeit, hogy bővítse gyártókapacitását és értékesítését Európában.

A Chery, amely egyike annak a több kínai vállalatnak, ami olcsó, főként elektromos autókat hoz Európába, az év elején kezdte meg európai értékesítését Spanyolországban. Most terjeszkedik a régióban, és célja, hogy a következő három évben több mint 60 új piacra lépjen be világszerte.

Mint ismert az Európai Unió úgy döntött, hogy a Kínában gyártott elektromos járművek behozatalára védővámokat vet ki, emiatt a Chery e-autóira 20,8 százalékos vám került. Olaszországban az Omoda 5 szeptembertől lesz elérhető elektromos változatban. Ez év végéig a Chery a nagyobb Jaecoo 7 SUV-ját is kínálni fogja Olaszországban benzines, majd plug-in hibrid változatban. 2025 végéig a Chery az Omoda és Jaecoo márkákhoz egyenként három SUV-modellt tervez, vegyes üzemanyagtípusokkal Európa különböző részeinek kiszolgálására.

Az EU-val fennálló kereskedelmi feszültségek miatt azonban a gyártási kapacitások Európába hozatala segíthet a Chery-nek, Kína legnagyobb exportvolumennel rendelkező autógyártójának az eladások fellendítésében és az európai vámok hatásának ellensúlyozásában. A Chery az év elején megállapodott egy spanyolországi helyi partnerrel, hogy Barcelonában gyárt autókat, de most egy második gyártási helyszínt is keres a régióban. Az olasz kormány is próbál gyártási beruházásokat vonzani, és az elmúlt hónapokban több kínai autógyártóval, köztük a Chery-vel is tárgyalt – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink