Gyártók A BYD hazai pályán mérhet csapást a Volkswagenre

A BYD hazai pályán mérhet csapást a Volkswagenre

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.03 09:21

A BYD hazai pályán mérhet csapást a Volkswagenre

Fotó: BYD

Amíg a VW az elektromos autókra vonatkozó stratégiájának megvalósításával küzd, addig a kínai márka az Európa-bajnokság szponzoraként fokozza a nyomást.

A legutóbbi, 2021-es Európa-bajnokságon a német márka az egyik főszponzor volt, és az egy hónapig tartó tornát arra használta fel, hogy népszerűsítse az ID elektromos járműcsalád bevezetését. Idén úgy döntött, hogy költségtakarékossági okokból kivonul a főszponzori szerepből, és kínai riválisának hagyja a mezőnyt.

Ennek ellenére a VW elektromosautó-stratégiája továbbra is folyamatban van, és a BYD fokozódó versenye még sürgetőbbé teszi a dolgot. Az ID termékcsalád szoftverhibáktól szenvedett, és nehezen tudott széles körben elterjedni a fogyasztók körében.

A mintegy 300 autóval működő shuttle-szolgáltatás mellett a BYD a rajongói zónákban is elhelyez járműveket, hogy olyan funkciókat mutassanak be, mint az autóba épített karaoke, és a közösségi médián keresztül ajándékokat is kínálnak. A BYD szponzorálása ismertebbé teszi a márkát Európában, ami kockázatos a VW elektromosautó-stratégiája szempontjából, hiszen a szponzorációval a BYD-nek hatalmas előnyt biztosított.

Még nincs minden veszve

A BYD-nek azonban még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy ellensúlyozza a VW európai piaci erejét. A sencseni székhelyű vállalat mindössze 27 kereskedőt tart nyilván Németországban, szemben a VW autóit értékesítő több százzal.

Bár a VW problémái nyitást jelentenek a BYD számára, a futballmarketing messze nem egy biztos módszer a rajongók megnyerésére, és a kínai márka erőfeszítései azt mutatják, hogy még sokat kell tanulnia az európai fogyasztók megnyeréséről.Példaként említhető ennek kapcsán, hogy a stadionok óriásplakátjain elhelyezett hirdetésekben a vállalat azzal büszkélkedik, hogy ő az első számú „NEV-gyártó". Ez a New Electric Vehicles (új elektromos járművek) rövidítése, amely Kínában elterjedt rövidítés. Azonban Európában senki sem tudja, hogy ez mit jelent, a BYD ennek tisztázására külön bejegyzést tett közzé a közösségi médiában – írja az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink