Elemzések Kedvezőbb fizetést ad a Conti a piaci átlagnál – ez történt a 24. héten

Kedvezőbb fizetést ad a Conti a piaci átlagnál – ez történt a 24. héten

Pardavi Mariann | 2019.06.17 12:32

Kedvezőbb fizetést ad a Conti a piaci átlagnál – ez történt a 24. héten

A Continental Magyarország új személyügyi vezetője interjút adott a héten. Nézzük, mi történt még a magyar járműiparban! Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el a teljes hírt!

  • Ma már ritkaságszámba megy, ha valaki annyira lojális a munkahelyéhez, hogy csaknem fél évszázadot egy helyen tölt el. A szombathelyi TDK a legrégebbi dolgozóit ünnepelte, köztük egy olyan munkatársat, aki 49 éve dolgozik a vállalatnál.
  • INTERJÚ: – Nagyon kedvező fizetéseket tudunk ajánlani a piaci átlaghoz képest. A munkaerő megtartásában nagy szerepe van az erős vezetői kultúránknak, és eleve annak, hogy a Continental az állandóságot, a jó munkakörülmények élményét jelenti az embereknek, egyszerűen azáltal, hogy a vállalat már több mint 25 éve működik Magyarországon. Ami a mérnöki és fejlesztői állományt illeti, a rugalmas munkavégzés, a részmunkaidő, valamint a karrierszünet abszolút elfogadott és bevett gyakorlat – mondta el egy interjúban Continental Magyarország új személyügyi vezetője, Sarah Frachet.
  • Magyarországon egyre többen választják a szakképzést, az idén felvételizők 40 százaléka szakképzési rendszerbe, míg 37 százaléka gimnáziumba jelentkezett.
  • Érintésmentes parkolási rendszert fejlesztett ki egy magyar cég. A rendszám és a bankkártyaadatok egyszeri regisztrálása után a rendszer felismeri az autót és automatikusan felnyitja a sorompót a jármű előtt. A fizetés is teljesen automatikusan történik, a rendszer levonja a parkolási díj összegét a bankkártyáról és felnyitja az autós előtt a sorompót.
  • Ötszáz autóvezetőt kérdeztek meg, a válaszokból az derül ki, hogy az elektromos autók árzuhanására várnak a magyarok, önvezető autót azonban elérhető áron sem vennének.
  • Magyar delegáció tárgyalt Németországban a ThyssenKrupp, a Bosch, a Daimler és az SAP vezetőivel.
  • Hatalmas olajlelőhelyre bukkantak Szigetvártól nem messze, harminc éve nem találtak ekkora mennyiségű olajkincsre Magyarországon.
  • INTERJÚ: – Az öntészet speciális szakma. Szerelni sokan tudnak, önteni azonban csak nagyon kevesen. Akik most szerelnek, nem fognak öntödét nyitni. Viszont akik most öntenek, azok olyan speciális tudás birtokában vannak, ami segíti őket abban, hogy előre tudjanak lépni, integrálni tudnak, és olyan modulbeszállítókká tudjanak válni, ami új szintre emelheti a vállalatukat. Ehhez viszont fejlesztési kapacitások, termékismeret, vevői kapcsolattartás kell. Aki ezen végig tud menni, pozitív és fényes jövő előtt áll, a cég méretétől függetlenül. Ehhez viszont kiemelkedő mértékben szükség van a megfelelően képzett szakemberekre – mondta el David Joseph Toth, a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. ügyvezető igazgatója.
  • Féltik az uniós acélipar jövőjét a szakemberek, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés igazgatója szerint a 24. órában vagyunk. Magasra emelkedett a vasérc világpiaci ára, másrészt árcsökkenés állt be az acélkésztermékek piacán. Vagyis emelkedett a termelési költség, miközben csökkent az eladási ár. A szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos uniós adók is jelentős terhet rónak az európai acélgyártókra. Több európai nagy gyártó is bejelentette, hogy visszafogja vagy leállítja termelését.

Kiemelt Partnereink