Szolgáltatók Német nagyvállalati beruházásokat lengetett be a kormány

Német nagyvállalati beruházásokat lengetett be a kormány

MTI | 2019.06.12 11:37

Német nagyvállalati beruházásokat lengetett be a kormány

Kevés a konkrétum, annyi azonban biztos, hogy a külgazdasági és külügyminiszter a ThyssenKrupp, a Bosch, a Daimler és az SAP vezetőivel tárgyal Németországban.

Hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarország és a német vállalatok együttműködése a kölcsönös előnyökre alapul, hiszen a vonzó magyar beruházási környezetben a német vállalatok olyan beruházásokat tudnak végrehajtani, amelyek erősítik a világgazdaságban betöltött szerepüket, ugyanakkor növelik a hozzáadott értéket és a kutatás-fejlesztés arányát a magyar munkahelyeken.

A magyar gazdaság így a német vállalatok jelentős segítségével lép át "a szolgáltatások és a kutatás-fejlesztés által dominált korszakba". Továbbá újabb német nagyvállalati beruházásokra lehet számítani Magyarországon.

A miniszter Essenben és Stuttgartban folytat hivatalos tárgyalásokat olyan nagyvállalatok vezetőivel, mint a ThyssenKrupp, a Bosch, a Daimler és az SAP.

Elmondta, hogy több partnerrel zajlanak "gyümölcsözőnek tűnő tárgyalások újabb magyarországi beruházásokról", amelyekről hamarosan konkrétumokról tudnak majd beszámolni.

300 ezer magyar dolgozik német vállalatnál

Mindenesetre már most "jó hír, hogy a német vállalatok által Magyarországon foglalkoztatott emberek száma meghaladta a 300 ezret, így a magyar gazdaság növekedését kellőképpen támasztják alá a német vállalatok hazai beruházásai".

Hozzátette, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv is "inspirálhat" további német beruházásokat, mert a kormány intézkedései csökkentik a munkára rakodó adóterheket és csökkentik a bürokráciát.

Kiemelt Partnereink